Lucian Croitoru: "Amânarea aderării la zona euro, un lucru bun"

ALEXANDRA CRĂCIUN
Ziarul BURSA #Companii / 26 aprilie 2013

Lucian Croitoru: "Amânarea aderării la zona euro, un lucru bun"

Ionuţ Dumitru, preşedintele Consiliului Fiscal: "Avem nevoie de intrări de capital"

Amânarea aderării ţării nostre la zona euro este, în prezent, o decizie bună, a declarat, ieri, Lucian Croitoru, consilier al Guvernatorului BNR. Potrivit opiniei domniei sale, actualmente, România nu este suficient de pregătită din punct de vedere al competitivităţii economice pentru a adera la moneda euro: "Dacă am fi aderat la euro, fără ca statul român să fie pregătit din toate punctele de vedere, mai cu seamă dacă ţinem cont de competitivitatea sectorului economic, am fi păşit pe un teren incert".

Una din cele mai mari probleme pe care ţara noastră trebuie să o înfrunte şi pe care încă nu a reuşit să o remedieze constă în lipsa unui res­pect în cuvântul legii, conform declaraţiilor lui Lucian Croitoru.

Domnia legii trebuie să reprezinte unul din pilonii de bază pentru dezvoltarea ţării, şi în accepţiunea lui Ionuţ Dumitru, preşedintele Consiliului Fiscal.

Pe lângă nevoia instituirii domniei legii, preşedintele Consiliului Fiscal a precizat că ţara noastră mai are nevoie şi de o serie de reforme structurale pentru a reuşi să se dezvolte din punct de vedere economic.

"România traversează o perioadă de creştere economică modestă, având numerose probleme de rezolvat. De exemplu, înainte de criză, aproximativ 20 de miliarde de euro intrau în fiecare an în ţară. În prezent, nu pot să nu remarc o oarecare tendinţă de naţionalizare în economie, însă oricât de naţionalişti am deveni, avem nevoie de intrări de capital din afară", a mai adăugat domnia sa.

Sănătatea, absorbţia fondurilor europene, transparenţa autorităţilor locale reprezintă domenii codaşe, care împiedică progresul ţării, consideră Ionuţ Dumitru, adăugând: "Sănătăţii i se alocă un procent foarte mic din PIB, iar banii sunt cheltuiţi prost, astfel încât cel mai mare genocid la adresa populaţiei se produce prin intermediul sistemului de sănătate".

Mai mult, preşedintele Consiliului Fiscal a declarat că, în prezent, disciplina financiară a autorităţilor locale este foarte scăzută, competitivitatea economică este redusă: "Avem un cod fiscal care se rescrie de trei ori pe an, ne lovim de o lipsă acută a transparenţei la nivelul autorităţilor locale şi avem evaziune fiscală tolerată".

Totodată, domnia a reiterat nevoia unui program susţinut de reforme structurale astfel încât să fie combătute fenomene precum favoritismul, birocraţia, ineficienţa sau lipsa de transparenţă.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
raobooks.com
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
chocoland.ro
arsc.ro
domeniileostrov.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

20 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7908
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3538
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9910
Gram de aur (XAU)Gram de aur401.4137

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb