Lucrări de trei miliarde euro contractate prin POR

A.T.
Ziarul BURSA #Fonduri Europene / 16 decembrie 2010

Nivelul contractării fondurilor europene prin Programul Operaţional Regional (POR) va atinge valoarea de trei miliarde de euro la finele acestui an. În acelaşi timp, POR se remarcă între toate programele operaţionale implementate în ţara noastră prin nivelul cel mai mare al rambursărilor, a anunţat, ieri, ministrul Dezvoltării, Elena Udrea. Astfel, în acest an, nivelul rambursărilor din fonduri europene este de peste şase ori mai mare faţă de nivelul anului 2009, arată un comunicat remis redacţiei.

Valoarea proiectelor depuse în cadrul POR se ridică la 11,16 miliarde euro. Au fost aprobate 998 de contracte, în valoare de trei miliarde euro. Au fost semnate 500 de contracte, iar plăţile efectuate sunt de circa 560 milioane euro.

Doamna Udrea a declarat: "Ştim că întotdeauna este loc de mai bine, însă pe de altă parte trebuie să fim realişti şi să recunoaştem că programul a intrat efectiv < în lucru > în 2009, după semnarea primelor contracte de finanţare şi atribuirea contractelor de execuţie a lucrărilor. S-a discutat de nenumărate ori despre cât de greu este să atribui un contract de lucrări, din cauza legislaţiei şi a nenumăratelor contestaţii. Anul 2011 are o perspectivă bună în ceea ce priveşte gradul de absorbţie pentru că sunt foarte multe proiecte în derulare care în 2012 se vor finaliza, deci evident vom avea şi solicitări de rambursare mai multe. Ne aşteptăm ca în 2013 să avem un vârf al cererilor de rambursare".

Prin implementarea proiectelor deja semnate în cadrul POR, se vor realiza 2352 km de drumuri judeţene, se vor crea 5427 de locuri de muncă, se vor reabilita 35 de unităţi spitaliceşti şi 64 de centre sociale, se vor echipa 582 de unităţi mobile de intervenţie în caz de urgenţă şi se vor reabilita 143 de şcoli de care beneficiază 13.700 de elevi. De asemenea, se vor înfiinţa 15 structuri de sprijinire a afacerilor, se vor finanţa 305 microîntreprinderi, se vor reabilita 43 de obiective de patrimoniu cu potenţial turistic şi se vor sprijini 15 IMM-uri cu activitate turistică care vor deservi 200.000 turişti.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

10 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9742
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5050
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3163
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9016
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.8761

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb