LUDOVIC ORBAN: ''Vom transmite un semnal ca centrele acreditate să efectueze testul COVID pentru cei care au sejururi în Grecia''

G.U.
Miscellanea / 10 iulie 2020

''Vom transmite un semnal ca centrele acreditate să efectueze testul COVID pentru cei care au sejururi în Grecia''

Premierul Ludovic Orban a declarat că sâmbătă, în cadrul conferinţei cu prefecţii şi cu structurile implicate în lupta anti-COVID, va transmite un semnal ca toate centrele acreditate să facă teste COVID pentru cei care au sejururi planificate în Grecia, conform Agerpres.

Orban a menţionat că autorităţile elene au decis într-o şedinţă de guvern ca românii care trec prin vama Kulata - Promachonas să aibă obligatoriu un test COVID negativ făcut cu maximum 72 de ore înainte de momentul trecerii frontierei.

Întrebat astăzi într-o conferinţă de presă la Prefectura Tulcea dacă cei care vor pleca marţi mai au timp să facă acest text în condiţiile în care centrele acreditate nu lucrează în weekend, Orban a declarat: "Mâine dimineaţă, la ora 9,00, am convocat o conferinţă cu toţi prefecţii şi cu toate structurile implicate în lupta anti-COVID şi la această videoconferinţă va fi prezent şi domnul ministru Tătaru şi împreună vom transmite un semnal ca toate centrele care sunt acreditate, şi este vorba de peste 120 de centre acreditate să facă aceste analize, să efectueze aceste analize pentru cei care au sejururi planificate în Grecia".

Începând cu data de 14 iulie, ora 6,00, toţi cetăţenii străini care intră în Republica Elenă pe cale rutieră prin punctul de trecere a frontierei Kulata - Promachonas sunt obligaţi să prezinte un test molecular cu rezultat negativ privind infecţia cu SARS-CoV-2, prelevat cu maximum 72 de ore înainte, a anunţat astăzi Ministerul Afacerilor Externe.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. daca testul trebuie sa fie facut in maxim 72 de ore si vad ca centrele medicale comunica rezultatul testului in 72 de ore de la efectuarea lui, atunci toti cei care merg in Grecia vor avea o mare problema de sincronizare

    1. Este o problema pentru cei care pleaca si din punct de vedere financiar o familie 2 adulți si 2 copii v a trebui sa achite in jur de 1200 lei pentru efectuarea acestor teste. Statul roman ar trebui sa suporte aceste teste la cati bani se opresc la sanatate.

    eu am avion intr-o luni, avionul ajunge in Grecia la 19 seara, deci eu ar trebui sa-mi fac testul vineri la 19 seara???

    E clar! Si autoritatile romane ridica artificial numarul de imbolnaviri! Cei care se retesteaza sunt considerati cazuri noi! Multi turisti romani care voiau sa ajunga in Grecia nu mai vor! Daca lucrurile se schimba de pe o zi pe alta, se pomenesc arestati!

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb