LUDOVIC ORBAN: "Avem datoria şi responsabilitatea să nu uităm femeile şi bărbaţii arestaţi, torturaţi şi morţi în închisorile comuniste"

S.B.
Politică / 14 mai 2021

"Avem datoria şi responsabilitatea să nu uităm femeile şi bărbaţii arestaţi, torturaţi şi morţi în închisorile comuniste"

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban, a subliniat, vineri, cu ocazia Zilei naţionale de cinstire a martirilor din temniţele comuniste, datoria şi responsabilitatea de a nu îi uita pe cei care au fost arestaţi, torturaţi şi au murit în închisorile comuniste şi de a-i păstra în memorie pe cei care s-au jertfit pentru ca visul de libertate să devină realitate, informează Agerpres.

"Avem datoria şi responsabilitatea să nu uităm bărbaţii şi femeile arestaţi, torturaţi şi morţi în închisorile comuniste şi să îi păstrăm în memorie pe aceia care s-au jertfit şi au suferit pentru ca visul nostru de libertate, al tuturor, să devină realitate. (...) Cinstim, astăzi, martirii din temniţele comuniste, în amintirea momentului din noaptea de 14 spre 15 mai 1948, când peste 10.000 de tineri care s-au opus regimului comunist au fost arestaţi. Au urmat decenii în care elitele politice şi intelectuale au fost pedepsite cu ani de suferinţă în temniţele comuniste şi în lagăre de muncă forţată. Piteşti, Gherla, Aiud, Târgu Ocna, Sighet, Râmnicu Sărat, Arad, Jilava, Văcăreşti au devenit repere într-o adevărată geografie a ororilor comunismului", a scris Orban, pe Facebook.

El a amintit că în închisoarea de la Sighet se află Memorialul victimelor comunismului, "un loc emblematic", care, în 1998, a fost declarat de Consiliul Europei printre principalele locuri de păstrare a memoriei continentului, alături de Memorialul de la Auschwitz şi Memorialul Păcii din Normandia.

Parlamentul a adoptat, la 16 mai 2017, proiectul de lege pentru instituirea Zilei naţionale de cinstire a martirilor din temniţele comuniste în data de 14 mai, iar la 30 mai 2017 a fost semnat decretul de promulgare de către preşedintele Klaus Iohannis, a menţionat Orban.

Opinia Cititorului ( 7 )

  1. Ce gargara ieftina, Bai Sica! Taica-tu ii tortura si ii omora prin puscariile comuniste, ca un adevarat tortionar bolsevic ce era, iar pe tine te-a apucat brusc, mila de ei! Probabil ca starea asta, de instabilitate emotionala, iti este data de o combinatie exploziva de vodka in exces si niste manele tanguitoare de-ale lui Salam, Parizer sau cum l-o chema!

    1. Dar de Romanii morti,si "torturati",de voi prin amenzi,izgonirea din biserici,tarati pe caldaram ca nu purtau masti ,cine se fac responsabili,nu cumva,TORTIONARII din PNL-USR-PLUS si UDMR.? Pe astia cine ii cerceteaza,judeca si ii trimite la puscarie,sau ei au IMUNITATE,hotarata de CALAUL sef IOHANNIS.!

      Dar de Romanii morti,si "torturati",de voi prin amenzi,izgonirea din biserici,tarati pe caldaram ca nu purtau masti ,cine se fac responsabili,nu cumva,TORTIONARII din PNL-USR-PLUS si UDMR.? Pe astia cine ii cerceteaza,judeca si ii trimite la puscarie,sau ei au IMUNITATE,hotarata de CALAUL sef IOHANNIS.!

    Cu voi la putete am trait vremurile comuniste,nici atunci nu a fost ca acum tov. orban

    Orban, faci declaratii in care nu crezi, texte de politician pentru care conteaza doar propria persoana dar da bine sa faca trimiteri la trecut. Tu ne-ai demonstarat ca prezentul este incomparabil inferior trecutului. Si tu esti inferior trecutului. Cum zice Vlad Tepes, gargara indecenta care te caracterizeaza.

    Domnule,

    Mai ales, aveti (avem) datoria sa nu mai platim pensii uriase securistilor care traiesc inca printre noi, celor care sunt vinovati ca parintii si bunicii nostrii in anii comunismului securist "au fost arestaţi, torturaţi şi au murit în închisorile comuniste ". 

    Cati dintre parintii si bunicii nostrii nu au suferit nestiuti de nimeni , au fost urmariti, ascultati, arestati batuti si schingiuiti de aceste animale si cati dintre cei de acum, nu au suferit nevinovati abuzuri batai, in beciurile lor. 

    Si pentru ce au facut acum le platim pensii de mii de euro.  

    "Cinstim, astăzi, martirii din temniţele comuniste, în amintirea momentului din noaptea de 14 spre 15 mai 1948, când peste 10.000 de tineri care s-au opus regimului comunist au fost arestaţi. Au urmat decenii în care elitele politice şi intelectuale au fost pedepsite cu ani de suferinţă în temniţele comuniste şi în lagăre de muncă forţată. Piteşti, Gherla, Aiud, Târgu Ocna, Sighet, Râmnicu Sărat, Arad, Jilava, Văcăreşti au devenit repere într-o adevărată geografie a ororilor comunismului" 

    Asa spuneti, cinstim. Paii da, noi ii cinstim iar voi ii recompensati pe securisti pentru ororile lor cu pensii regesti.

    Asa ca nu-i mai cinstiti atat pe eroi si mai bine sa-i cautati si macar sa-i demascati pe animalele care au savarsit aceste orori. Ca- mai drept.  

    Ai uitat bre Mandolinata, ca tatal tau a torturat asa zisii reactionari ? Ai tupeu gargaragiule

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb