LUDOVIC ORBAN, DESPRE DOSARUL 10 AUGUST: "Reprimarea cu brutalitate a unei manifestaţii paşnice de către forţele de ordine nu trebuie să scape nepedepsită"

A.P.
Politică / 4 august 2020

"Reprimarea cu brutalitate a unei manifestaţii paşnice de către forţele de ordine nu trebuie să scape nepedepsită"

Premierul Ludovic Orban salută decizia conducerii DIICOT de infirmare a clasării dosarului 10 august. "Reprimarea cu brutalitate a unei manifestaţii paşnice de către forţele de ordine nu trebuie să scape nepedepsită", afirmă el, citat de News.ro.

Premierul consideră că adevărul despre incidentele din 10 august 2018 trebuie stabilit în justiţie, adică de o instanţă învestită cu acest drept, de aceea apreciază decizia de continuare a anchetei.

"Este inadmisibil că, la aproape doi ani de la evenimentele violente din Piaţa Victoriei, românii încă nu au aflat adevărul despre responsabilii care au coordonat şi dispus acţiunea de reprimare a unei manifestaţii care începuse paşnic. Cetăţenii şi justiţia din România nu mai au nevoie de un alt dosar cu aceeaşi soartă ca cele ale Mineriadelor şi Revoluţiei. Procurorilor şi judecătorilor le revine obligaţia morală şi legală de a afla şi prezenta adevărul. Miilor de oameni care au avut de suferit în urma acelor incidente trebuie să li se facă dreptate şi cetăţenii au dreptul de a şti cu exactitate din ordinul cui au fost gazaţi şi bătuţi în 10 august 2018", subliniază premierul Ludovic Orban, într-un comunicat de presă.

Conform sursei citate, declasificarea raportului privind evenimentele din 10 august 2018 a fost una dintre priorităţile Guvernului Ludovic Orban încă de la învestire.

"Ministerul Afacerilor Interne a dus la îndeplinire acest obiectiv, în condiţiile în care raportul a fost menţinut clasificat de reprezentanţii guvernului anterior deşi anchetatorii au solicitat în repetate rânduri declasificarea datelor. Mai mult, au fost luate măsurile necesare şi pentru desecretizarea convorbirilor purtate de jandarmi prin intermediul staţiilor de emisie-recepţie în cele două zile: 10 şi 11 august. Reprimarea cu brutalitate a unei manifestaţii paşnice de către forţele de ordine nu trebuie să scape nepedepsită", afirmă el.

Procurorul-şef al DIICOT a admis, marţi, plângerile formulate împotriva Ordonanţei din 26 iunie 2020, care clasa parţial acuzaţii din Dosarul 10 august şi a dispus redeschiderea urmăririi penale. Şefii Jandarmeriei sunt din nou vizaţi de anchetă.

Opinia Cititorului ( 5 )

  1. mars la cotet madolina!

    In Romania, Guvernu, in loc sa sprijine populația, a adoptat măsuri fasciste unice in lume, tocmai pentru a-și acoperi urmele.

    Iohannis și băieții lui își închipuie că, daca au cumpărat presa din bani publici, lumea pune botul la kkturile lor cu masca, spălatul pe mâini și toate celelalte.  

    1. Cele scrise de Cristian sun dovada nivelului de educație - proastă-bădărănie, apartenenței grupare politică :ponta, ciolacu, ciutacu, civică.

    Depinde cui serveste "manifestatie pasnica" Ca prin 2011 cand Boc a desfiintat pensiile militare si fostii militari au iesit in strada, handralaii vostrii bateau un fost militar si atunci nici tu si nimeni dintre ai tai nu ati zis nimic.

    Manifestatia "pasnica " din 10 august se voia a fi in folosul vostru. Ca atunci sperati ca diasporenii sa va ofere ciolanul. Si sa jefuiti bugetul ca acum cu afacerile covid. Si de aceea dadeati din coada pe langa ei. 

    De credeti ca acest popor este prost. Toata lumea stie ce s-a vrut atunci.

    Iar jandarmii si-au facut datoria. Cine a folosit forta a primit raspunsul cuvenit. Si vedeti ca lucrurile nu sunt departe de a se repeta si acum. Doar ca acum sunteti voi in palat. Si o sa aveti nevoie cat de urgent ca jandarmii, pe care ii blamati acum sa va apere de navala pensionarilor, copiilor si a celor nemultumiti (pe drept) de marile voastre "realizari" 

    Un 'bagabont ' al politicii incearca sa deturneze demonstratia de forta a celor interesati sa schimbe directia politicii de rahat a acestei colonii. Pacat ca lumea de la noi e asa de redusa mintal. Lasa ca se intoarce roata si nu se stie in ce directie va merge. Daca va bazati tot pe servicii nu stiu daca e bine. Oricum cu cele 1,5 milioane de voturi false s-ar putea sa nu ajunga ( ma refer la cei care au cetatenie romana dar care nu mai au buletine, pasapoarte, dar cine trebuie le are adica baza de date ).

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb