LUDOVIC ORBAN: ''Încrederea în Justiţie nu va putea fi recuperată până când cazuri ca 10 August nu îşi vor găsi vinovaţii''

G.U.
Politică / 10 august 2021

''Încrederea în Justiţie nu va putea fi recuperată până când cazuri ca 10 August nu îşi vor găsi vinovaţii''

Dosarul "10 August", după cel al Revoluţiei sau al Mineriadei, arată măsura în care partea responsabilă din Justiţia românească nu este capabilă să facă dreptate oamenilor care au fost victimele represiunii, afirmă preşedintele Camerei Deputaţilor, liderul PNL Ludovic Orban, conform Agerpres.

"Au trecut 3 ani de la represiunea din 10 August şi încă nimeni nu a fost pedepsit pentru agresiunile împotriva celor care au manifestat paşnic. Nu pot accepta faptul că oamenii care au ieşit în stradă pentru a apăra democraţia şi statul de drept au ajuns batjocura unui regim retrograd şi toxic condus de PSD, fără ca nimeni să plătească. Nu pot uita nici faptul că unii au plătit cu viaţa pentru curajul de a protesta şi de a contesta acţiunile puterii politice, cum a fost cazul colegului nostru Ilie Gâzea", a scris Orban, marţi, pe Facebook.

În opinia sa, "încrederea în sistemul judiciar nu va putea fi recuperată pe deplin până când astfel de cazuri (...) nu îşi vor găsi vinovaţii", notează sursa citată.

"Dacă suntem cinstiţi cu noi, nu putem să nu realizăm faptul că încrederea în sistemul judiciar nu va putea fi recuperată pe deplin până când astfel de cazuri, care au fost în văzul nostru, al tuturor, nu-şi vor găsi vinovaţii. Pentru acest lucru este nevoie de voinţă reală, iar noi, la momentul preluării guvernării, am făcut ce a ţinut de noi pentru a facilita ancheta prin desecretizarea raportului privind evenimentele din 10 August. Mai este necesar şi ca cei care sunt responsabili de finalizarea acestui dosar să aibă voinţa suficientă, să-şi facă treaba şi să-l ducă la capăt", subliniază Orban.

Opinia Cititorului ( 8 )

  1. Corect. Derbedeii care au iesit ca sa darame guvernul trebuie pedepsiti. Se poate incepe cu bot, marin ceausescu, balena angi etc.

    1. Esti jalnic! Poate ar trebui anchetat si evreul scos din taximetru si batut de "protestatarii" "deghizati" in jandarmi? Cat de bou trebuie sa fii sa nu vezi ilegalitatile comise de jandarmi in ziua aia, ilegalitati comise cu premeditare avand in vedere faptul ca au lipsit numerele de identificare de pe casti, o fapta de-asemenea ilegala!

      Din felul agresiv in care vomiti se demonstreaza ce vroaiu sa faca golanii aia la 10 august. Toate gunoaiele ca tine au ajuns ca faca justitie pe net.

      O parte din golanii aia care au fost gazati de dracnia, au devenit mutanti si au ajuns acum la putere. Se vede nocivitatea gazelor.

      *Când am trecut de 10 august spre serviciu, niște cretini aruncau cu fecale în jandarmi și încercau să intre efectiv în guvern. Acum aceiași cretini susțin că a fost un miting “pașnic”. În orice democrație ăștia ar fi fost până acum la pușcărioară. Duceți-vă în SUA sau Germania sau Franța și intrați cu forța în clădirile lor guvernamentale. Dacă nu sunteți împușcați, poate prindeți puscăria.

      *Când am terminat pe 10 august serviciul, la 11-12 noaptea eram în piață. Era fum, era foc, era apă, erau huligani și liderii USR Constanța. Pe care i-am filmat. Erau foarte agresivi. 

      * Zile în șir mi-am petrecut căutând huliganii. Pe care i-am găsit. Nimeni nu i-a audiat. Audiau toți țicniții de la USR și nu numai care vedeau mutații și se dădeau “gazați”. Pe ăștia îi contrazice și viața nu numai faptele.  

      *Dosarul 10 august este o prostie propagandistă. De aia s-a și ales praful de el.

      *Niciunul din ăia care au ieșit atunci și care urlă și acum cu “modificările la Legile Justiției” nu poate indica legea, articolul care a fost modificat și care a dăunat Justiției.  

    Cat timp Clotilde si Barna nu raspund, nu avem justitie. Stelian Ion la puscarie ! Sa numai stea de sase !

    Vinovatii se stiu iohanis,orban,barna la puscarie cu ei,au vrut sa dea un guvern legitim prin lovitura de stat ,rares bogdan care incita la violente si a fosttecompensat cu un post de europarlamentar ,bot,ceausescu retardatul angi serban toti ar trebui sa fie in puscarie daca am avea o justitie libera si independenta

    Domnule, lasa 10 august, daca justitia se face ca nu vede si nu stie nimic de primarita gunoaielor si a sobolanilor si de derbedeii care falsificau voturile, fara teama, sub supravegherea jamdarmului, atunci suntem si noi cu totii indreptatiti nu numai sa nu mai avem incredere in justitia din Romania ci suntem indreptatiti sa nu mai respectam sentintele si dispozitiile date de o asemenea institutie, anexa a USR-istilor a securitatii si serviciilor si care pune din greu umarul la instaurarea dictaturii in Romania

    Dar ce ne mai miram ca si tu si PNL-ul tau va faceti ca nu vedeti si nu stiti nimic.  

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb