LUDOVIC ORBAN: '' Liderii politici care s-au construit în zona FSN sunt capabili să apeleze la forţă şi 10 august a demonstrat lucrul ăsta''

G.U.
Politică / 14 iunie 2020

'' Liderii politici care s-au construit în zona FSN sunt capabili să apeleze la forţă şi 10 august a demonstrat lucrul ăsta''

Premierul Ludovic Orban consideră că dosare precum cel al Revoluţiei sau al Mineriadei din 1990 sunt "dosare fundamentale" pentru evoluţia de după 1990 a României şi afirmă că "liderii politici care s-au construit în zona post-comunistă" ar putea recurge oricând la forţă, dacă România n-ar fi ţară membră NATO sau a UE, primul ministru amintind de evenimentele din 10 august 2018, potrivit News.ro.

Premierul Ludovic Orban s-a referit, duminică, într-o emisiune la B1 TV, la Miniriada din 13 - 15 iunie 1990: "Vinovaţii nu-s mulţi dintre minerii care nici nu au ştiut de ce au venit la Bucureşti, ci cei care au coordonat şi care au planificat această intervenţie. (...) Niciodată nu am putut să înţeleg care a fost motivul acestei reprimări violente care a fost de fapt o manifestare a urii de clasă a celor din jurul lui Ion Iliescu faţă de intelectuali, de tineri, de studenţi, faţă de cei care gândeau altfel".

Premierul a adăugat că "e evident că a existat o planificare" în ceea ce priveşte acţiunile represive asupra celor din Piaţa Universităţii.

Primul ministru a precizat că a participat în mai multe rânduri la manifestaţiile de la Bucureşti. deşi nu locuia în Capitală, el spunând că inclusiv în 13 iunie 1990 s-a aflat în Piaţa Universităţii.

Orban a opinat că Dosarul Revoluţiei şi Dosarul Mineriadei sunt "dosare fundamentale" pentru evoluţia de după 1990 a României.

"Să ne aducem aminte de 10 august. Dacă România nu era în contextul în care suntem noi astăzi, ca ţară NATO, ţară UE, probabil liderii politici care s-au construit în zona FSN, în zona post-comunistă, oricând sunt capabili să apeleze la forţă şi 10 august a demonstrat lucrul ăsta", a mai afirmat Orban.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. Gagiul asta bate campii tot mai rau. Mai ramane sa vina si monica macovei care ancheta demnstranti in iunie 1990 sa ne povesteasca cum e cu lupta pentru democratie.

    Un fanariot incompetent fara autoritate asupra guvernului. Masuri exagerate in raport cu situatia pandemiei.

    Sa-si dea demisia. 

    10 aug a fost regizat de orban si ...

    1. Cat tupeu are pacaliciul asta - adica PSD-ul si-a dat singur palme , din masochism , pe 20 august ,s-a autostimulat cu "Muie PSD" si ,in general , s-a autofaultat !? Daca agreezi bataia politica si iesi la cafteala macar fi onest si nu atribui adversarului faptele tale .Acum muuulti ani am vazut o caricatura - un strengar (derbedeu ) mucos cu o prastie iesind din buzunar tragea de maneca un burtos in frac si ,aratand spre un politist ,scheuna "Nene ,asta ma bate ". Numai ca politistul avea ,deja , un cucui cat un pepene ! " Si non e vero ,ben trovato " si cu actualitatea din America .

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb