Ludovic Orban şi-a anunţat retragerea din grupul parlamentar PNL

S.B.
Politică / 26 octombrie 2021

Ludovic Orban şi-a anunţat retragerea din grupul parlamentar PNL

Fostul lider liberal Ludovic Orban, fost preşedinte al Camerei, şi-a anunţat marţi în plen retragerea din grupul deputaţilor PNL, decizia în acest sens fiind luată încă de săptămâna trecută. El a declarat că ceea ce s-a întâmplat în ultimele patru luni depăşeşte orice imaginaţie, fiind creată o criză politică artificial şi fiind făcut praf un partid, informează news.ro.

Orban a precizat că nu îşi dă încă demisia din PNL. Fostul lider liberal a lansat atacuri dure la adresa actualului lider Florin Cîţu şi a preşedintelui Klau Iohannis. "PNL trebuie să se întoarcă cu spatele la chiriaşul de la Cotroceni", a afirmat Orban.

"Am cerut cuvântul pentru a infroma plenul că începând de astăzi m-am dezafiliat, m-am retras, din grupul PNL şi îmi voi continua activitatea ca parlamentar neafiliat", a spus Orban în plen.

El a arătat că motivul principal al deciziei este legat de obligaţia morală pe care o are faţă de cetăţenii care au avut încredere în el şi în PNL, aceea de a-şi respecta angajamentele din campania electorală.

"Din păcate, astăzi nu am altă soluţie pentru a fi consecvent în respectarea acestor obligaţii morale faţă de cetăţeni decât de a mă despărţi, sper eu temporar, de colegii mei parlamentari. Ceea ce s-a întâmplat în ultimele 4 luni depăşeşte orice imaginaţie, atâtea acţiuni politice îndreptate împotriva intereselor Romîniei nu mi-a fost dat să văd", a spus el.

Potrivit lui Orban, "s-a creat o criză politică artificială, din motive pe care nu le-a înţeles niciun cetăţean".

"A fost făcut praf principalul partid de guvernământ, coaliţia, şi cetăţenul român a fost lăsat fără guvern cu capacitate deplină de exerciţiu, oferind un circ politic pe care marea majoritate a populaţiei îl respinge. Nu pot să fiu părtaş la acest lucru, numai lobotomizat aş putea sta pasiv la acest atentat împotriva interesului naţional. Sunt un om cu conştiinţă, care îşi iubeşte ţara şi aceasta este o formă de protest. Nu îmi dau încă demisia din PNL, partidul căruia i-am dedicat toată viaţa", a mai spus Orban.

El a afirmat că, pentru a se întoarce, trebuie îndeplinite anumite condiţii: "Conducerea PNL trebuie să se ducă acasă, deputaţii PNL să renunţe la golf, eu personal nu vreau să joc golf. PNL trebuie să se întoarcă cu faţa la cetăţeni şi cu spatele la chiriaşul de la Cotroceni".

Ludovic Orban a mai declarat că a construit o coaliţie de centru-dreapta, care, aşa cum a funcţionat, asigura o stabilitate guvernamentală.

"La ora actuală nu avem nimic. Ţara pluteşte în derivă pentru că cel care trebuia să stea la cârmă probabil pescuieşte sau a fugit la schi", a afirmat Orban.

Opinia Cititorului ( 8 )

  1. Romania incepe sa revina la normalitate.Prin demisia BRONTOZAURULUI LUCOVID ORBAN din grupul parla mentar PNL-PDL,in parlamentul Romaniei s-a facut putina curatenie si miroase mai frumos decat atunci cand LUCOVID conducea PNL si in parlament mirosea a HOIT.Romanii,au vazut ce a putut sa faca acest LAUTAR pentru bunastarea lor.A adus la guvernare niste PUTREGAIURI STRAINE care compun gruparea ANTIROMANEASCA USR si a facut si alianta cu FATII lui de sange ungurii de la UDMR.Odata instalati la palatul Victoria,toti aesti ANTIROMANI,au format un GRUP INFRACTIONAL ORGANIZAT care iata unde au adus Romania si pe ROMANI. ROMANIA la pamant si ROMANII in pamant.Acest lucru,a fost posibil cu ajutorul romanilor care nu au iesit la vot si a romanilor care sunt dirijati din afara Tarii precum si cu voturile spalatorilor de cururi imputite ale batranilor din occident care cica sunt DIASPOREZI in fond niste SLUGI vandute starinilor pe doi lei.Astept cu nerabdare sa se refaca coalitia de DREAPTA,ca romanii,sa inteleaga cine sunt DUSMANII lor si ai Romaniei. PSD,trebuie sa stea deoparte si sa lase Romanii,sa urce dealul GOLGOTEI,poate asa le v-a veni mintea cea de pe urma.La revedere COVIDULE ORBAN,SUCCES GRUPULUI INFRACTIONAL ORGANIZAT,in DISTRUGEREA ROMANIEI,daca ROMANII nu se vor trezi si ii vor alunga de la putere pe acesti TRADATORI ANTIROMANI.!

    Merge la psd ?....

    hai inca un pic si incapeti intr-un autobuz de prosti ce sunteti voi liberali!

    1. Am votat numai PNL dar acum are ce a mai de ras conducere. Pacat si bunicul meu a fost liberal

      Și eu am votat PNL până când s-au corcit cu PDL.

      Însă PDL l-a încolăcit ca o anacondă și l-a virusat iremediabil, împingându-i spre neomarxism. La groapa de gunoi cu ei! 

    Pai, cine este acum Generalul , mai Sica? Caci pe fostul General, Plavanul, vad ca l-ai retrogradat la ocupatiile de "chirias la Cotroceni", "pescar", "jucator de golf" sau "schior"! Pana la urma, cand erai treaz: atunci sau acum?

    1. Intr-un afis electoral interbelic se spunea:Aastazi numai noi magari mai votam cu liberalii.Acum Orban se poate lua de mana cu Dragnea,Ponta ,Oprescu si Tariceanu si sa creeze PARTIDUL DINOZAURILUO ROMANI

      Banuiesc ca nu-l urmeaza prea multi tovarasi,nu-si poate crea propriul grup parlamentar.Unde gasesti naivii care parasesc partidul la putere tocmai acum cand se aude zornaitul miliardelor de euroi.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb