Lukaşenko se află în Rusia, la puţine zile după vizita lui Putin la Minsk

G.D.
Internaţional / 25 decembrie 2022

Lukaşenko se află în Rusia, la puţine zile după vizita lui Putin la Minsk

Preşedintele Belarusului, Aleksandr Lukaşenko, principalul aliat al Moscovei în campania militară din Ucraina, a sosit ieri în Rusia, la doar cinci zile după ce s-a întâlnit la Minsk cu omologul său rus Vladimir Putin, potrivit EFE, notează Agerpres.

Lukaşenko urma să viziteze sâmbătă Centrul rus de Pregătire al Cosmonauţilor, unde se antrenează reprezentanţi ai Belarusului, şi va participa la o reuniune informală a liderilor din fostele ţări sovietice, prevăzută pentru zilele de 26 şi 27 decembrie, la Sankt Petersburg, conform unor surse oficiale belaruse.

Sosirea lui Lukaşenko în Rusia, unde s-a mai aflat până acum de şapte ori pe parcursul acestui an, se produce la doar cinci zile de la întâlnirea pe care a avut-o cu Putin în capitala belarusă, pe fondul temerilor privind o implicare mai directă a Minskului în aşa-numita "operaţiune militară specială" rusă în Ucraina.

Potrivit lui Lukaşenko, 2022 este anul cel mai intens în relaţiile belaruso-ruse, în ceea ce priveşte numărul de contacte bilaterale.

"Anul care se încheie a stabilit recorduri în privinţa numărului şi intensităţii contactelor la toate nivelurile, lucru justificat ca urmare a schimbărilor accelerate din lume", a declarat liderul belarus.

Potrivit Institutului pentru Studiul Războiului (ISW) din SUA, la reuniunea din 19 decembrie dintre Putin şi Lukaşenko, este posibil ca liderul rus să nu-l fi putut convinge pe omologul său belarus să se implice mai mult în campania militară rusă.

Totodată, surse ucrainene, care nu observă momentan indicii ale unei iminente participări a bieloruşilor la luptele din Ucraina, dau asigurări că acest pericol nu a trecut şi că formaţiuni comune ruso-belaruse se antrenează în apropierea frontierei cu Ucraina.

Opinia Cititorului ( 10 )

  1. Dupa lukasenko si putin am tras apa

    Presa nu informeaza cum trebuie despre contactele dintre Rusia si Belarus. Acolo s-a parafat o uniune dintre cele doua state, inclusiv la nivel militar. Militarii belarusi au primit sisteme S-400, si de asemenea, extrem de important, pilotii militari vor fi antrenati sa lanseze focoase "speciale". Asa numesc rusii focoasele nucleare.

    Ca urmare a uniunii care s-a format, Rusia va permite Belarusului sa poata lansa arme nucleare sub directul control al comandamentului strategic rus. Asa cum armele nucleare ale Marii Britanii sunt controlate de americani.

     

    1. In sfarsit un comentariu pertinent si realist,

      multumin 

      2023 va aduce victoria ukrainei si desfiintarea partidului toxic si extremis AUR .

      Sa nu tratam aceleasi situatii cu masuri diferite, daca UK sunt vazuti ca si colonie a SUA pentru ca gazduiesc arme nucleare americane sub comanda SUA atunci Belarus nu a parafat o uniune ci supunerea coloniei Belarus la stapanul Rusia.

      Acum probabil Lukasenko s-a dus sa duca birul si sa mai ia niste ordine, sa mai pupe ghiulul, sa i se mai puna poalele stapanului in cap, treburi barbatesti pentru barbati adevarati. 

      Lukashenko este doar un alt bolnav de putere, inca nu ii vine sa creada dar si el si altii ca el, Putin, Erdogan o vor pierde, tarile lor doar sufera consecintele bolii lor.

      Amice postac si prost informat. Este o foarte mica diferenta, si doar una cosmetica intre Belarus si Austria sau Belgia, sau Franta, sau Romania.

      Anume, in Belarus, conducatorul oficial, ales sau pseudo-ales, are cuvantul cel mai greu de spus in privinta politicii reale, interne si externe a statului. Este un sistem de putere mai onest, mai evident. 

       

      In tarile europene sau in America, politicianul este doar actorul care trebuie sa convinga publicul ca dupa ce a fost votat cu o anumita agenda, sa se intoarca si sa spuna complet pe dos. Doar in Serbia, Ungaria si Polonia politicienii sunt cu adevarat puternici si reusesc sa tina sub control "statul paralel".

      In restul Europei, "statul paralel" aranjeaza alegeri, convinge politicienii sa isi schimbe agenda cu care au candidat si totul se intampla fara ca electoratul sa poata schimba ceva. Cand au incercat milioane de europeni sa protesteze impotriva aberatiilor sanitare, a vaccinarii obligatorii cu un produs medical toxic si experimental, impotriva tratatelor internationale semnate de acele state, politiile au inabusit revoltele, au murit si cativa protestatari. 

      Amice postac si rau intentionat. Sunt foarte multe diferente intre Belarus si Austria sau Belgia, sau Franta, sau Romania dar ai mintea ocupata de texte cu tatuci omnipotenti si salvatori care lupta cu oculte, conspiratii si amenintari globale.

      Da, iti spun eu una. In Austria s-au incalcat grav drepturile omului in cazul a milioane de oameni. A fost singurul stat in care vaccinarea a fost obligatorie si pentru iesitul pe strada iar amenda a fost de zeci de mii de euro. Mintea ta este prea neteda, nu este deloc ocupata de nimic. Este goala.

      Austria a fost un Gulag al imbecilitatii si al abuzurilor fara precedent de la experimentele naziste asupra minoritatilor nationale din Europa. 

      Da, iti spun si eu una. In Austria oamenii pot sa ii dea jos pe cei care au luat decizii care n-au fost pe placul populatiei. Mintea ta este prea neteda si imbibata de propaganda sovietica si teorii ale conspiratiei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb