"LUPII LIBERALI" AU TRECUT LA ATAC: "Capul lui Orban vrem!"

I.Ghe.
Ziarul BURSA #Politică / 19 ianuarie 2021

Sursa foto: facebook/PNL.BN

Sursa foto: facebook/PNL.BN

Zilele lui Ludovic Orban în fruntea PNL par numărate, după ce, în ultima vreme, s-au înmulţit atacurile din interior la adresa liderului liberal. Dacă iniţial deputatul Florin Roman a criticat modul în care Orban a condus negocierile privind formarea guvernului Cîţu, critică la care au aderat mai mulţi lideri importanţi din teritoriu, printre care se numără Ilie Bolojan şi Emil Boc, recent numărul contestatarilor modului în care preşedintele PNL conduce partidul a crescut. Printre cei mai vocali se numără Rareş Bogdan şi Robert Sighiartău care îi solicită lui Ludovic Orban să demisioneze de la şefia PNL, iar locul său să fie preluat până la Congres de către actualul prim-ministru Florin Cîţu.

Prim-vicepreşedintele PNL, Rareş Bogdan, l-a criticat pe liderul liberalilor, Ludovic Orban, spunând despre acesta că a condus partidul de unul singur, fără că el şi alţi lideri din teritoriu să aibă "niciun fel de putere reală în cadrul guvernării". Europarlamentarul spune că regretă că, după pierderea alegerilor parlamentare, nu i-a cerut demisia lui Orban de la şefia partidului. De asemenea, Rareş Bogdan spune că "trebuie să reconfigurăm pe baza oamenilor reformişti pe care îi avem, cu o imagine bună, susţinându-l pe Florin Cîţu". Prim-vicepreşedintele PNL s-a declarat nemulţumit şi de faptul că atunci când din interiorul partidului i s-a cerut lui Orban să îi remanieze pe miniştrii Ion Ştefan şi Monica Anisie, acesta a refuzat, fapt care a dus la scăderea liberalilor în opţiunea electoratului.

"Cu excepţia unui singur om, toţi premierii care au ajuns la Palatul Victoria au ieşit de acolo trăncăniţi la cap. Au ieşit de acolo cu capul umflat. Ludovic Orban, din păcate, în loc să intre acolo şi să rămână omul care a fost, la rândul lui i s-a umflat capul. Şi-a închipuit că e câinele alfa, lupul alfa, omul fără de care România nu merge înainte, el le ştie pe toate. Să ne înţelegem. El nu e un om rău. El e un premier care a fost bun într-o perioadă înfiorătoare pentru România. Eu îi contest modul în care a condus şi modul în care a fost discreţionar în decizii. El nu a consultat partidul când a vorbit despre un ministru. A venit cu o listă pe care a supus-o votului. Regret că a doua zi dimineaţa, după alegerile parlamentare, nu am ieşit cu Robert Sighiartău, cu Florin şi ceilalţi să cerem demisia preşedintelui PNL pentru că a dus partidul la pierderea alegerilor. El nu avea de ce să demisioneze din poziţia de prim-ministru, trebuia să-şi dea demisia din poziţia de preşedinte de partid. E primul preşedinte de partid din ultimii 30 de ani care a pierdut alegerile şi care a rămas în funcţie, ceea ce este anormal", a afirmat Rareş Bogdan.

Prim-vicepreşedintele PNL s-a declarat nemulţumit şi de modul în care au decurs negocierile cu partenerii din coaliţia de guvernare, USR-PLUS şi UDMR, unde liberalii au cedat mai multe ministere importante.

Robert Sighiartău, secretarul general al PNL, a declarat, ieri, că Ludovic Orban ar trebui să demisioneze din fruntea formaţiunii politice liberale. El l-a acuzat că în ultimul an ar fi condus partidul discreţionar şi că a cedat ministere importante în negocierile cu USRPLUS pentru a obţine pentru sine funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor. Secretarul General al PNL mai spune că Orban ar fi dorit să-l retragă din nou pe Florin Cîţu drept propunere pentru funcţia de premier.

"Din punctul meu de vedere, Ludovic Orban ar trebui să demisioneze din fruntea PNL. Eu cred că este nevoie de o schimbare la vârful PNL, pentru că vedem că lucrurile nu au funcţionat în ultimul an de zile, mai ales în perioada guvernării Orban când deciziile au fost luate discreţionar, când au fost promovaţi oameni pe bază de loialitate şi nu de competenţe, când au fost numiţi secretari de stat, şefi de agenţii oameni care nu aveau nicio legătură cu profesia pentru care au fost numiţi, iar, mai mult decât atât, toate aceste numiri nu au fost trecute prin filtrul comisiilor de specialitate ale PNL sau prin Biroul Permanent Naţional. Domnul Orban are meritele lui, dar şi-a atins limitele şi, odată ce a început să marginalizeze oameni ca Boc, Bolojan, Rareş Bogdan în actul guvernamental şi a luat deciziile discreţionar, doar cu nişte consilieri de-ai dânsului care îi sunt doar loiali şi nimic mai mult, atunci normal că s-a rupt acest fir pe care PNL l-a construit din 2017, când am spus foarte clar că vrem să reformăm ţara, să dezvoltăm România pe premisele celor care reuşit la nivel local, care au promovat oameni competenţi în administraţiile lor locale, care au muncit şi care au pus fiecare oamenii la locul lor în funcţie de competenţe. Acest lucru nu s-a întâmplat în ultimul an de guvernare. Mai mult decât atât, au fost şi câteva decizii privind traseismul şi au fost câţiva oameni veniţi din alte partide care au afectat credibilitatea PNL", a spus Robert Sighiartău.

El a precizat că i-a atras atenţia lui Ludovic Orban că negocierile privind alcătuirea guvernului Cîţu decurg în defavoarea liberalilor.

"Tot mai mulţi colegi sunt nemulţumiţi, PNL a cedat câteva ministere importante pentru dezvoltarea României (fonduri europene, transporturi, ministerul dezvoltării). Aici vorbim de platforma pe care PNL a dezvoltat-o. Oamenii au înţeles că aceste posturi au fost cedate pentru a obţine preşedinţia Camerei Deputaţilor", a spus secretarul general al PNL.

Robert Sighiartău a mai precizat că există o grupare reformistă în interiorul PNL alcătuită din Emil Boc, Ilie Bolojan, Florin Roman, Gheorghe Falcă şi generaţia tânără, grupare care îşi doreşte o altă abordare politică.

Cu privire la conflictul din interiorul PNL s-a pronunţat şi Raluca Turcan, prim-vicepreşedintele formaţiunii politice liberale. Ea a evitat să declare dacă este de acord cu tabăra care îi solicită lui Ludovic Orban să demisioneze din fruntea PNL, dar a spus că partidul are nevoie de împrospătare şi că problemele existente vor fi rezolvate la Congresul din acest an.

"Tot ce înseamnă reformarea PNL, care are nevoie de împrospătare, trebuie să discutăm în interiorul partidului, pentru că este un semn de eleganţă. (...) Ca membru al PNL, îmi doresc să conştientizăm toate problemele din PNL şi să le spunem în interiorul partidului, pentru că mi-ar părea rău ca până la congres să purtam mai multe discuţii în spaţiul public şi mai puţin în interior şi să ne fie greu apoi să ne revenim. (...) Dacă noi slăbim partidul, riscăm să ajungem în situaţia în care iarăşi Guvernul să nu mai aibă susţinere parlamentară, ceea ce ar fi o adevărată catastrofă şi nimeni nu ne-ar ierta pentru asta", a declarat Raluca Turcan, la finalul unei scurte declaraţii susţinută la Ministerul Muncii.

Amintim că tensiunile între cele două tabere au început în PNL în seara de 22 decembrie, când Rareş Bogdan şi Robert Sighiartău au vrut să fie convocat Biroul Permanent Naţional al liberalilor, deoarece erau nemulţumiţi că în negocierile pentru constituirea guvernului Cîţu, Ludovic Orban cedase două ministere importante: cel al Fondurilor Europene şi cel al Dezvoltării şi Administraţiei Publice.

Cu acel prilej, prim-vicepreşedintele PNL a spus că nu este normal să afle numele viitorilor miniştri din mass-media şi că se opune numirii unor miniştri, din partea liberalilor, de către persoane aflate în afara partidului. De altfel, cu acel prilej, lista viitorului guvern Cîţu nu a fost votată în şedinţa BPN a PNL de către Rareş Bogdan.

Am încercat să aflăm şi părerea preşedintelui Ludovic Orban despre acuzaţiile care i se aduc. Din păcate, liderul liberal nu a oferit niciun răspuns nici la mesajele trimise, nici la apelurile efectuate. Surse politice din cadrul PNL susţin că Orban ar dori ca problemele respective să fie discutate în interiorul formaţiunii politice şi tranşate la Congresul care va avea loc în acest an.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. CU CAT SCAPATI DE EL mai repede nu o sa aveti soarta PNTCD-uli

    Hotii striga hotii...este o vorba

    Batistuta e dur cu cei căzuți si slugarnic cu cei ce dețin puterea ,un individ ce ar trebui dat afară din partid cât mai repede. Dar la slugarnicia manifestată față de Iohannis și prietenia cu Helvig cine să se ia de el?

    Orban a condus bine țara intr-o perioadă cumplită, cu un Parlament ostil! 

    ""Capul lui Orban vrem!"

    opinie: eu v-as da cap in cap sa faceti cat capul lui ... 

    el a avut si are cap chiar daca va lasa pe voi sa va faceti de cap.... eu nu v-as lasa nici sa-mi cereti sa va dau un cap in gura 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
raobooks.com
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
chocoland.ro
arsc.ro
domeniileostrov.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

20 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7908
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3538
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9910
Gram de aur (XAU)Gram de aur401.4137

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb