MAE: România sprijină implementarea Acordurilor de Asociere UE cu Rep. Moldova, Georgia şi Ucraina

Elena Deacu
Politică / 27 iunie 2015

Ministerul Afacerilor Externe transmite că ţara noastră sprijină implementarea cuprinzătoare a Acordurilor Asociere UE cu Republica Moldova, Georgia şi Ucraina şi continuarea în ritm susţinut a proceselor de reformă.

MAE consideră că perseverarea este necesară astfel încât acestea să îşi atingă obiectivul de asociere politică şi integrare economică, cu impact esenţial în democratizarea şi modernizarea societăţii în aceste state şi cu beneficii directe şi vizibile pentru cetăţeni.

MAE salută de asemenea împlinirea unui an de la semnarea acestor acorduri.

"Semnificaţia semnării acestor Acorduri, un pas istoric în relaţiile dintre UE şi cele trei state partenere, este legată de intrarea într-o nouă etapă a acestor relaţii. Acordurile de Asociere sunt instrumente care reprezintă expresia angajamentului continuu al Uniunii Europene faţă de vecinătatea sa estică, menite să conducă la modernizare, stabilitate, consolidarea statului de drept şi creştere economică", se arată într-un comunicat al MAE.

Potrivit instituţiei, procesele extinse de modernizare şi reformă ale Republicii Moldova, Georgiei şi Ucrainei sunt strâns legate de parcursul lor european, pentru care România a pledat şi va pleda constant în continuare. Uniunea Europeană a sprijinit aceste demersuri, iar România va continua să susţină acordarea de asistenţă tehnica şi financiară în etapa de implementare a Acordurilor.

MAE consideră că în actualul context regional este cu atât mai importantă continuarea proceselor de reformă pentru a se asigura angajarea ireversibilă pe calea reformelor şi crearea condiţiilor unei stabilităţi durabile, prosperităţii şi păcii pe termen lung în regiune.

În calitate de stat membru situat la frontiera răsăriteană a Uniunii Europene, România a promovat activ aceste obiective, inclusiv cu ocazia recentului Summit al Parteneriatului Estic de la Riga, şi va rămâne profund angajată în direcţia menţinerii partenerilor estici pe o traiectorie europeană ireversibilă.

Ministerul Afacerilor Externe salută, pe această cale, rezultatele obţinute până la acest moment în implementarea Acordurilor cu Republica Moldova şi Georgia şi sprijină ferm obiectivul intrării în vigoare a Acordului de Liber Schimb Cuprinzător şi Aprofundat cu Ucraina începând cu 1 ianuarie 2016.

MAE îşi exprimă speranţa că procesul de ratificare a acordurilor se va desfăşura cu rapiditate în toate statele membre UE. România a fost primul stat european care a ratificat Acordurile de Asociere cu cele trei state partenere, la 3 iulie 2014.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb