Marcel Boloş, ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene a declarat astăzi, că având în vedere că la fiecare cerere de plată, fiecare jalon are în spate memorie instituţională şi oameni care sunt obişnuiţi, crede că cererea de plată numărul 3 din PNRR trebuie să fie cea care se depune şi după aceea să se întâmple rotativa guvernamentală, el arătând că crerea trebuie depusă în luna iunie 2023. Boloş a mai spus că pentru România este prioritar să aibă stabilitatea financiară asigurată, informează News.ro.
"Având în vedere că la fiecare cerere de plată fiecare jalon are în spate memorie instituţională şi oameni care sunt obişnuiţi cu problematicile şi cunosc firul logic al lucrurilor, cred că cererea de plată numărul 3 ar trebui să fie cea care se depune şi după aceea să se întâmple rotativa. Experienţa guvernamentală mă îndeamnă să spun, pentru că cei care vin au nevoie de o perioadă de timp să se obişnuiască şi aici timpul în ceea ce priveşte cererile de plată şi implementarea PNRR nu ne iartă, o împingere a cererii de plată înseamnă că şi următoarele pot fi duse mai încolo, pentru că este regula consecutivităţii", a spus Boloş.
Ministrul a arătat că "dacă depunem cererea de plată numărul 3 în toamnă, atunci şansele ca să mai depunem o a doua cerere de plată, cei 6,3 miliarde pe care îi avem de încasat în 2023 scad simţitor". "Dacă avem termenul fixat luna iunie ( pentru cererea de plată, nr) atunci înseamnă că poate fi tot luna iunie (rotativa, nr). Ştiu că avem un termen fixat de premier, luna iunie 2023 şi ne vom ţine de el", a spus Boloş. Întrebat dacă ar putea fi luată în calcul o amânare a rotaţiei premierilor, Boloş a spus:
"V-am răspuns că nu depinde de ministerul Investiţiilor. Pentru România este prioritar să aibă stabilitatea financiară asigurată".
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 22.03.2023, 20:39)
Ultimul sondaj realizat la comanda celor de la PSD efectuat în perioada 16-18 martie. Sondajul nu a fost destinat publicității. L-am obținut pe surse. Iată cifrele:
PSD 28%
AUR 23%
USR 16%
Forța dreptei 11%
PMP 7%
UDMR 5%
PNL 4%
Pro Romania 3%
Alianța pentru Romania 2%
Alții 1%