Marcel Boloş: "Lucrăm la un mecanism pentru cofinanţare pe care sper să-l putem prezenta cât de curând"

I.A.
Politică / 20 aprilie 2023

Marcel Boloş: "Lucrăm la un mecanism pentru cofinanţare pe care sper să-l putem prezenta cât de curând"

Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Marcel Boloş, afirmă că autorităţile române vor trebui să găsească soluţii pentru "problema cofinanţărilor" pentru proiectele derulate de autorităţile locale pe fonduri europene, el spunând că, în curând, va prezenta un proiect în acest sens, potrivit news.ro.

Boloş vorbeşte despre "valori năucitoare" ale cofinanţărilor pe care România şi le-a asumat prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă.

În cadrul unei întâlniri pe care a avut-o cu primari prahoveni, Marcel Boloş a afirmat astăzi: "E important să mergeţi cu proiectele înainte şi să vă rezolvăm problema cofinanţărilor, care probabil tot mai mult apare ca şi discuţie pe Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, dar şi în zona aceasta a politicii de coeziune. Lucrăm la un mecanism pentru cofinanţare pe care sper să vi-l putem prezenta cât de curând, pentru că, într-adevăr, a apărut Ordonanţa cu împrumuturile din Trezoreria statului, dar pentru proiectele consistente, serioase, nu ajung, nu ştiu cât e, şapte milioane jumate de lei, finanţabili, să spunem. Aici va trebui să rezolvăm problema cofinanţărilor, pentru că apar cofinanţările acestea generate de PNRR şi standardele de cost, mai avem noi în PNRR cofinanţări, ştiţi ce valori năucitoare avem, sau predecesorii noştri au ştiut ce pun acolo, sau ce iscălesc şi cum se prezintă documentele la Bruxelles. Dar trebuie să rezolvăm mecanismele de cofinanţare şi acest lucru se va întâmpla în curând".

Marcel Boloş le-a vorbit acestora despre stadiul implementării unor proiecte europene, despre centrele comunitare care pot fi înfiinţate la nivelul primăriilor şi care vor putea oferi servici persoanelor aflate în dificultate şi a răspuns la întrebările şi nelămuririle pe care edilii le au în legătură cu proiectele europene.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb