Marcel Ciolacu: "Am dispus convocarea pentru mâine dimineaţă a Comandamentului pe Energie"

S.B.
Politică / 18 iulie

Marcel Ciolacu: "Am dispus convocarea pentru mâine dimineaţă a Comandamentului pe Energie"

Premierul Marcel Ciolacu a anunţat că a dispus convocarea pentru vineri dimineaţă a Comandamentului pe Energie şi a precizat că este nevoie să venim cu soluţii eficiente deoarece ne aşteaptă în continuare o vară provocatoare, informează news.ro.

Marcel Ciolacu a declarat, joi, la începutul şedinţei de Guvern, că va fi depăşită faza critică din energie generată de caniculă.

"Începem cu situaţia din energie unde prognozele arată că de mâine încolo depăşim faza critică generată de valul masiv de caniculă. În această săptămână, periodic, am stat de vorbă cu domnul ministrul al Energiei, domnul Sebastian Burduja, care a fost extrem de activ şi s-a consultat permanent cu producătorii şi distribuitorii. Vreau să le mulţumesc tuturor lucrătorilor din Sistemul Energetic Naţional, companiilor de stat sau private, pentru eforturile făcute ca să trecem de această etapă grea cu cât mai puţine probleme pentru românii. De altfel am dispus convocarea pentru mâine dimineaţă a Comandamentului pe Energie. E nevoie să venim cu soluţii eficiente, fiindcă ne aşteaptă în continuare o vară provocatoare", a declarat Marcel Ciolacu.

Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, a declarat, miercuri, că nu există motive de a ne teme de pene de curent generalizate, de blackout, sau alte scenarii vehiculate în spaţiul public şi a făcut apel la simţ de răspundere, să nu alarmeze românii, pentru că nu sunt motive de panică. Ministrul s-a referit şi la spitale, în urma penelor înregistrate în urmă cu o zi la Spitalul Dundeni, arătând că trebuie să aibă generatoare, pentru că aşa este legea iar acolo unde nu merg, trebuie căutaţi şi pedepsiţi cei vinovaţi.

De asemenea, ministrul a explicat că în perioada cu temperaturi extreme consumul de energie la nivel naţional a crescut cu peste o mie de megawaţi faţă de o zi normală de vară. El a explicat că şi producţia de energie din surse eoliene a scăzut semnificativ, având în vedere că în perioadele foarte călduroase vântul nu bate.

Opinia Cititorului ( 9 )

  1. Comandamentul nu produce energie in banda, doar aduna toti incompetentii politruci care habar nu au...opriti subventionarea fotovoltaicelor si construiti reactoare eficiente de minim 1000 MW!

    1. romania are destule capacitati productie… problema e ca speculativ se reduc in bula de uraniu pe bursa… ca sa speculeze toti pret sus si sa impinga cost..

      plus ca sut forme de restrangeri artificale si export de energie.., in defavoarea cetatenilor intern..  

      s c c r e t 

      A se retine ca... sistemul e depasit in conditiile in care industria e praf si peste 80% din romani se afla in saracie energetica adica consuma, in medie, pana la 120 Kwh pe luna.

      Dar daca am consuma cu totii ca in tarile vestului 300 Kwh pe luna, nu s-ar alege praful de tot sistemul energetic... nu ar trebui capacitati de producite de 5x mai mari ?? 

      Pe timpul lu Ceausescu Romania producea 22.000 Mwh iar acum mai produce doar 6500 Mwh, cu 80% din capacitatile de productie construite tot de Ceausescu.

      Tare sau ce? 

    ...

    de vreo saptamana teveurile ne tot ameninta cu blackout , e mai intereseant in engleza si nu mai stiu lb romana !

    1. Bezna totala?

      trece iulie … si gata… august mai e… dar e domol seara augustul comparativ cu jumatea lui iulie cuptor…

      ps: mai exista tv-? 

      s c c r e t 

    pai mai … avem consum de energie in prabusire percapita din 80 prezent., si tot trambitati ca nu sunt capacitati… avem capacitati cu duium livrate… avem consum per cap familie demonstrat legal ca e ca “saracie” fata de media europeana… ca de aia di usa sau australia nici nu vb.

    specula e mare cand reduci intern capacitati se exporti cacalau extern..  

    lasati cetatenii sa acumuleze putere de cumparare in pret kwh si nu ii omorati speculativ ca se alege praful de demograficul din ro.., romanii au nevoie sa spele scutece si vome cand trebuie … nu la ordin si comenzi…. la fel si cu apa calda centralizata… de multe ori livrata rece platita calda spalat rece… 

    sa se inceteze specula la energie…  

    s c c r e t 

    1. plus ca … asa cum anuntam in comenturi din iarna (la articole cu clima).,. e ciclul solar pe maxime … adica explozii solare maxime 2024-2025… dupa jumatea lui 2026 scade intensitatea… si ne tinem de inundatii unde a fost uscat si de uscat unde au fost inundatii acum…

      ciclul de radiatii solare are in medie 11 ani varf varf si 11 ani jos jos… nu e asa de greu… iar pe regional iei graficul istoric cu ciclul temperaturilor si ciclul de precipitatii… fie le suprapui fie le imparti … si vezi ce a fost si ce urmeaza (ca si probabilitati mai mari sau mai mici)…. 

      greu cu …. la deal…. 

      s c c r e t 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb