Marcel Ciolacu anunţă că va face plângere penală împotriva lui Florin Cîţu

G.B
Politică / 7 octombrie 2021

Marcel Ciolacu

Marcel Ciolacu

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a anunţat că va depune o plângere penală pentru abuz în serviciu împotriva lui Florin Cîţu şi a tuturor demnitarilor implicaţi în adoptarea hotărârii de guvern prin care Executivul a alocat 1 miliard de lei din Fondul de Rezervă pentru proiecte locale, potrivit Digi24.

"Iohannis şi Cîţu au decis că, dacă nu trăiţi într-o comunitate condusă de un liberal, veţi suferi de frig, sărăcie şi foame! Au alocat 80% din banii pentru administraţia locală către localităţi cu primari PNL şi UDMR", a declarat Marcel Ciolacu într-o postare publicată pe Facebook.

Preşedintele PSD a spus că peste 70% dintre români "au fost pedepsiţi", condamnaţi la frig "cu spitale şi şcoli închise".

"Atacăm şi desfiinţăm hotărârea de Guvern prin care au alocat discreţionar banii către primării din Fondul de Rezervă. Cîţu va pleca! De tot!", a spus Marcel Ciolacu.

Guvernul a alocat ieri peste 1 miliard de lei din Fondul de rezervă pentru proiecte locale, a anunţat Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA), care a subliniat că banii au fost acordaţi indiferent de culoarea politică a primarilor.

Sunt fonduri necesare pentru finalizarea investiţiilor publice finanţate de stat sau din fonduri UE, precum şi pentru cheltuieli urgente ale autorităţilor publice locale, s-a arătat într-un comunicat al ministerului.

Astfel, 2.756 de administraţii locale din România (aproape toate cele care au depus cereri în acest sens), indiferent de culoarea politică a primarilor, au primit finanţare în valoare totală de 1.010.966.000 lei, incluzând cele 41 de judeţe ale ţării, informează MDLPA. "Proiectele locale trebuie finalizate, ele trebuie să servească aceste comunităţi locale. Prin măsura adoptată astăzi, ne asigurăm că investiţiile pentru care au fost cheltuiţi bani publici nu vor rămâne neterminate", a spus ministrul Cseke Attila.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. puteati sa faceti asta de o suta de ori , la cate vaicareli si lacrimi ai varsat la ciutacu si gadea , dar n-ai facut nimic . cu o floare nu se face primavara , iar eu cred ca ai facut-o la misto , o sa vedem rezultatul !

    cine spunea ca ati "lasat vistieria goala "inainte de pan _de_mie de ce oare nu v-a facut plangere penala ?? nu cumva va copiaza "modus operandis"" : ""dupa mine potopul"" ??

    daca au putut sa faca si un ""fond de rezerva"" bravo lor ca-l da pe fata- la vedere - nu ca voi pe ""sub mana"" ca ciorditorii 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb