MARCEL CIOLACU, DESPRE AMÂNAREA RATELOR LA CREDITE: "Hotărârea în interiorul coaliţiei a fost luată, nu a fost o necesitate imediată"

S.B.
Politică / 21 aprilie 2022

"Hotărârea în interiorul coaliţiei a fost luată, nu a fost o necesitate imediată"

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu a declarat, joi, la Buzău, despre amânarea ratelor la credite, că htărârea în interiorul coaliţiei a fost luată, însă nu a fost o necesitate imediată, informează news.ro.

Despre datoria publică, Ciolacu a arătat către Florin Cîţu, despre care a spus că a lăsat-o la 49 cu virgulă. Liderul PSD a mai spus că a avut o discuţie cu premierul şi cu ministrul de Finanţe şi se va veni cu un act normativ care să explice această situaţie, care e legată de împrumurile primite prin PNRR.

Marcel Ciolacu a afimat, despre amânarea ratelor că este prinsă în plan, dar s-a venit în primul rând cu ce era urgenţă, în acest moment.

"Sunt ferm convins că totul este perfectibil, dar mai ales când există anumite subiecte care au fost deja hotărâte. (..) Hoărârea în interiorul coaliţiei a fost luată, pentru amânarea ratelor, nu a fost o necesitate imediată, ştim lucrul acesta, pentru că încercăm să depăşim momentul", a spus liderul PSD.

El a precizat că avem de-a face cu o inflaţie care se manifestă în toată zona euro, şi Marea Britanie, şi SUA. "Important este că în România, chiar dacă avem inflaţie, nu avem şomaj şi cu acest pachet de măsuri am în cercat să creăm echilibru între cerere şi ofertă", a explicat Ciolacu, adăugând că s-a mers direcţionat pe industria alimentară şi pe agricultură.

Referitor la datoria publică, Marcel Ciolacu a afirmat: "Mă bucur că mi-aţi pus această întrebare, poate îl lămuresc şi pe domnul Florin Cîţu anumite aspecte, mai ales că a lăsat datoria publică la 49 virgulă".

Liderul PSD a precizat că faptul că România a primit din împrumuturi pentru PNRR, anumite sume, peste 3 miliarde, este normal că datoria publică a sărit peste 50%, pentru că e vorba de graturi şi împrumuturi.

"Alte state, cum a fost Italia (..) nu au mers pe zona de împrumuturi, ca să nu crească datoria publică. Am avut o discuţie cu premierul şi cu ministrul de Finanţe şi se va veni cu un act normativ care va explica foarte clar şi au fost discuţii şi la Comisia Europeană", a mai afirmat Ciolacu, precizând că "nu este o problemă în acest moment".

Despre dobânzile mari la care se împrumută statul, Ciolacu a spus că nimeni, niciodată nu s-a mai împrumutat la astfel de dobânzi.

"Deja state precum Ungaria şi Polonia au început să ne depăşească la dobândă, psta este trendul european, nu poţi compara România cu economia Germaniei", a mai spus el. Italia are în acest moment datorie publică de 80%, a ţinut să mai precizeze Ciolacu.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

22 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9768
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7609
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2692
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8894
Gram de aur (XAU)Gram de aur422.4014

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb