Marcel Ciolacu - discuţii cu preşedinta CE, Ursula von der Leyen, la Bruxelles

T.B.
Politică / 1 septembrie 2023

Marcel Ciolacu - discuţii cu preşedinta CE, Ursula von der Leyen, la Bruxelles

Actualizare - Marcel Ciolacu: "A fost o discutie pe principii, iar principiul de bază a fost să nu creştem TVA. S-a cautat alte solutii, unde CE a depistat ca nu exista competitivitate directa in chestiuni comerciale, Nu vorbim de noi taxe si impozite, ci chestii legate de sistemul bugetar. Dorim sa ridicam nivelul de lupta impotriva evaziunii fiscale care a ajuns la 160 miliarde de lei, iar numai la TVA de 20 miliarde lei, şi de scoaterea unor excepţii fiscale şi de echitate socială."

Pe acea lege, voi veni in Parlament sa imi asum raspunderea. La buget vor veni venituri suficiente ca sa ne incadram in deficitul asumat si sa indeplinim in 2025 tinta de 3%.E foarte posibil sa venim cu legea pensiilor pana la sfasitul anului. Solicitarea CE e sa inchidem cat mai mult din inechitatile legii pensiilor. Pensiile mici vor creşte cu certitudine şi va exista o abordare diferenţiată în funcţie de venit. Nu se măreşte TVA peste 19% si nu se modifica TVA pentru produsele alimentare si medicamente,. Daca la cluburi nu mai e TVA de 5% si este de 19%, cred că nu este o nenorocire. Facilitatile la energie vor fi până când puterea de cumpărare a românilor vor creşte, dar depinde cât poate suporta bugetul de stat. Pana la sfarsitul lunii octombrie, CE doreste sa inchida renegocierile privind PNRR si noi incercam sa depunem tot pachetul, adică şi cererea de plată nr. 3 şi modificările pe RePower EU. La cererea de plată nr. 3 mai avem o singură reformă de îndeplinit - pensiile speciale. Sunt convins că vom rezolva într-o săptămână şi această reformă. Taxarea microîntreprinderilor vom vedea la ce soluţie ajungem. E greu să dai explicaţii când vezi rulaj de peste 270 de miliarde şi un profit direct de 15 miliarde de euro, pe care se plăteşte un impozit de doar 1% şi unii au mai beneficiat şi de scutiri de 20%."

---

Actualizare - Marcel Ciolacu: "CE nu este cea care avizeaza o noua incadrare in deficitul bugetar; este evident ca in urma efortului României de a sustine Ucraina şi Moldova, că avem influenţă negativă, de la asigurări, de la dobâznile pentru împrrumuturi pentru că suntem o ţară cu risc ridicat. Comisia a inteles tot acest context si este argumentul principal. Romania este intr-un acord privind descreşterea deficitului bugetar, exista o flexibilitate in urma argumentelor aduse de a veni cu un nou plan privind deficitul României. In urma reformeleor pe care le vom implementa in tară, Comisia va propune Consiliului o nouă tinta privind deficitul României. Lucrurile se mută în zona tehnică pentru a găsi cele mai bune soluţii. Până la sfârşitul anului vom avea o decizie a Consiliului European privind noua ţintă de deficit."

---

Actualizare - Marcel Ciolacu: "Am anunţat CE că nu sunt de acord cu creşterea cotei de TVA la 19% care ar fi dus la creşterea inflaţiei şi la creşterea preţurilor"

---

Actualizare - Marcel Ciolacu: "Discutiile tehnice cu Comisia Europeană vor continua si săptămâna viitoare"

---

Actualizare - Marcel Ciolacu: "Reforma administrativa, combaterea evaziunii fiscale care este estimată la 10% din PIB şi ajustările fiscale vor fi aprobate prin asumarea răspunderii guvernului în Parlament"

---

Premierul Marcel Ciolacu a discutat, vineri, la Bruxelles, cu şefa Comisiei Europene (CE), Ursula von der Leyen, relatează agerpres.ro.

Unul dintre subiectele abordate la întâlnire a vizat reformele asumate de ţara noastră prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR).

Prim-ministrul Marcel Ciolacu a avut întrevederi pe parcursul zilei de vineri la Bruxelles cu preşedinta Parlamentului European, Roberta Metsola, cu preşedintele Consiliului European, Charles Michel, precum şi cu directorul general al SG Recover (Recovery and Resilience Task Force), din cadrul Comisiei Europene, Celine Gauer.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. vorbarie goala , n-am inteles la ce s-a dus , a spus de o suta de ori ca e normal sa fie normal si ca sintem aceiasi care nu cracnesc nimic

    S-au intalnit doua nulitati absolute.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb