MARCEL CIOLACU: "Facem un program de guvernare cu care mergem în coaliţie"

M.C.
Politică / 1 februarie 2023

"Facem un program de guvernare cu care mergem în coaliţie"

Preşedintele Camerei Deputaţilor, liderul PSD Marcel Ciolacu, a declarat, astăzi, că social democraţii lucrează la un nou program de guvernare care va fi supus aprobării în coaliţie, menţionând că PSD nu va veni cu noi taxe, ci doreşte un mediu de afaceri egal pentru toată lumea, informează Agerpres.

"Noi facem un program de guvernare cu care o să mergem în coaliţie pentru că nu va fi programul de guvernare al PSD, nici al PNL, nici al UDMR, va fi un program de guvernare al coaliţiei şi al Guvernului României", a afirmat Ciolacu.

Întrebat dacă PSD are în vedere măsura reducerii TVA la alimentele de bază, Ciolacu a spus că este "insuficientă".

"În acest moment, echipele de lucru încearcă să găsească cea mai bună soluţie pentru că preţurile la alimente reprezintă componenta cea mai mare din inflaţie. Şi ne-am asumat ca acest an să terminăm cu inflaţia de o singură cifră şi atunci o să venim cu soluţii pentru a diminua inflaţia. (...) O să venim cu soluţii. E o măsură insuficientă doar micşorarea TVA, s-a mai făcut acest lucru în România şi într-o lună de zile s-a revenit la preţuri, cred că nu vrem să ne păcălim", a afirmat liderul PSD.

Legat de posibilitatea creşterii preţului la combustibil, Ciolacu a spus: "Să vedem ce se întâmplă. Totuşi este în nişte limite suportabile. Au trecut emoţiile în acest moment".

El a spus că PSD nu va veni cu noi taxe, ci doreşte un mediu de afaceri egal pentru toată lumea.

"Nu am vorbit nici de optimizare fiscală, nici de externalizarea profitului, nu am vorbit de absolut nimic în acest sens. Eu am vorbit de un mediu de afaceri egal pentru toată lumea. Concret, cu toţii ne dorim şi mari investitori şi micii investitori şi IMM-urile şi Horeca, absolut toată lumea. În acest moment, tot capitalul românesc plăteşte 1%, după cum bine ştiţi, microîntreprinderile, din cifra de afaceri, un minim. Nu vorbesc despre dubla impozitare. Ca să lămurim, că am văzut şi eu breaking news-urile că vine PSD cu noi taxe, că vine Ciolacu cu noi taxe. (...) Să lămuresc ştirile de ieri (...). PSD nu vine cu noi taxe, PSD nu măreşte, PSD doreşte să creeze un echilibru corect în România. Nu poate să fie unii să optimizeze fiscal, cred că perioada optimizării fiscale a cam luat sfârşit. (...) Cred că intrăm într-o perioadă de parteneriat corect, concurenţial, trebuie să fim cu toţii egali", a explicat Ciolacu.

Liderul PSD a mai spus că "dacă unii optimizează şi au nişte posibilităţi mai mari omoară tot ce creşte şi tot capitalul românesc", iar acest lucru "nu este corect". El a respins acuzaţiile că această măsură ar putea fi discriminatorie.

"Nu cred în această poveste. Ştiţi când a venit Partidul Social Democrat, reglementăm preţul la energie, toată lumea a spus că va fi un dezastru, în primul rând nu va mai fi energie. Noi am anunţat că nu poate să fugă nimeni cu energia în servietă. Dacă ar fi făcut când am spus noi, n-am fi avut astăzi o inflaţie de 16%. Ce mă mulţumeşte este faptul că măcar am făcut-o în martie, că dacă nu o făceam în martie, aveam inflaţie 30%. Când vorbeam noi de taxă de solidaritate, nimeni nu accepta acest lucru. În momentul acesta, Comisia şi Uniunea Europeană vine cu o taxă de solidaritate la nivel european", a mai spus Ciolacu.

Marcel Ciolacu a mai spus că decizia va fi luată transparent după discuţii şi cu mediul de afaceri şi populaţia.

Ciolacu a menţionat că există discuţia privind posibilitatea reducerii taxării pe muncă, arătând că astfel poate fi ţinută forţa de muncă în ţară.

"Ştiţi că avem o creştere economică, este una dintre cele mai mari creşteri economice. În mare parte creşterea economică se datorează consumului. Încercăm să găsim soluţiile astfel încât creşterile economice să fie bazate pe producţie şi mai puţin pe consum. Nu poţi să menţii o creştere economică pe consum mult timp şi atunci căutăm soluţii. Cea mai importantă este să avem investiţii. (...) Ca să susţii investiţiile trebuie două lucruri, ele să fie finanţate (...) şi îşi trebuie forţă de muncă. Cum îţi menţii forţa de muncă în România? (...) Cel mai important este să-i ţinem pe românii noştri în ţară", a explicat Ciolacu, adăugând că este o discuţie corectă.

El a spus că vor fi şi alte măsuri, care vor putea fi implementate în anul fiscal viitor şi vor fi pe termen mediu.

Opinia Cititorului ( 12 )

  1. PSD NU VA VENI CU TAXE!!

    EL VA IMPLEMENTA! 

    Nu ai cum sa propiti ca nu venim cu taxe! 

    Este o MINGIUNA GROASA! 

    Din ce vad eu in piata este necesar cresterea si adaugarea de taxe noi ca sa se ridice dobanda negativa din piata in teritoriu pozitiv ( adica costurile totale trebuie sa devina iar pozitive si sa stapaneasca linisteasca speculatia in piata). 

    Comportamentul taxarii ciclice echilibreaza balanta economica! 

    Este un rau necesar. 

    s c cret 

    PSD, PNL si UDMR aceeasi mizerie.

    Cum nu va veni cu noi taxe cand toata ziua vorbeste de noi taxe. A ridicat impozitul pe dividende la 8% deja vorbeste de 26%, ca-n Germania, convenabil nespunand ca in Germania, venitul de sub 7000 de euro/ an e impozitat cu 0, la americani la fel primii 10000 usd castigati ai impozit 0, ca esti mort de foame daca mai dai si taxe la banii aia.

    La noi poti sa fii mort de foame statul iti ia jumate. 

    1. de la 5% la 8% e cata cresterea procentuala! ia si pe impozit profit!

      tre sa ai redit pe balanta ca sa te deduci sau active! 

      doar ca cere inteligenta financiara joaca cu creditul pe balanta la firme! 

      s c cret

      "credit"

      S c cret 

    Ma uit in zare si vad criza costului de trai fabricata artificial!

    de rezistat cine cum poate inca 4-5 ani maxim! 

    Multa lume se inseala daca se va uita la "inflatia" declarata! 

    O sa dea borsul pe nas inflatia "nedeclarata /costul vietii in balon" pana cand se decid aia mari sa faca deflatia de moneda /credit! 

    s c cret 

    Micsorarea TVA este o prostie pentru ca de cate ori s-a facut asta, doar comerciantii au avut de castigat. Pe termen scurt a fost o oarecare reducere a preturilor, dupa care s-a revenit de unde s-a plecat si practic DE REDUCEREA TVA PROFITA DOAR COMERCIANTII, adica Carrefour, Kaufland, Lidl, Ocean si ceilalti comercianti. Este o masura prin care PSD-ul ajuta multinationalele, nu cetatenii!

    Voi PSD-ul, acolo in partid, nu aveti pe nimeni ancorat in realitate? 

    Vreti pret redus la ceva anume, la energie, la alimente, la orice? Creati conditiile pentru a produce cat mai mult in tara astfel incat sa fie abundenta si atunci preturile vor scadea. Orice alta solutie este artificiala si nu va conduce la scaderi decat pe termen scurt, urmate apoi de revenirea la starea initiala, sau chiar mai rau. 

    Era bine daca in trecut, in loc sa risipiti banii pe pomeni electorale si pe baronii vostri, ati fi investit in hidrocentrale, energii regenerabile, infrastructura, irigatii, semiconductori etc. etc. Acum ati fi avut ce cheltui fara sa va imprumutati (adica fara sa ne devalizati viitorul) si fara majorari de taxe si impozite.  

    O investitie facuta cu cap aduce alti bani in fiecare din anii urmatori.  

    O cheltuiala de pomana (bani bagati la consum) aduce o burta grasa pe termen scurt si foamete in fiecare din anii urmatori.

    Voi, PSDistii, ati risipit ouale gainilor din ograda tarii si in plus ati mai si taiat din gainile ouatoare ca sa va indestulati baronii si acum suntem in situatia de a imprumuta tot mai multe oua de la altii, pana cand nu vom mai fi eligibili pentru imprumuturi si atunci ne vom sfasia intre noi pentru putinele ouale ramase (si asta in cazul fericit in care gainile nu vor ajunge in totalitate la creditori). 

    1. Asa e, nu le pasa decat sa-si cumpere electorat, si sa-si umple conturile personale.Si rezultatul se vede.

      Vine anul electoral 2024, vor da cu bani in stinga si in dreapta, deci trebuie sa stringa cit mai multi.

    Slogan FSNist.

    Facem si dregem si tot noi culegem.

    Dixit Ciolacul: " Si ne-am asumat ca acest an sa terminam cu inflatia de o cifra si atunci venim cu masuri pentru a diminua inflatia ..."

    ? Terminarea/diminuarea "inflatiei cu o singura cifra" ne-ar duce la minus cat inflatie?

    Sau este vorba doar de o inflatie de gandire politica? 

    PSD CIUMA ROSIE, dimineata spune nu venim cu noi taxe, seara spune vrem sa bagam taxa de 1% (asa numita solidaritate) pe CA a marilor companii. Adica sa combatem inflatia! Cu ce? CU o "SALES TAX" noua care unde se va vedea? In pretul produselor domnilor si doamnelor. De la noi din buzunar vor lua acea taxa pe Cifra de afaceri. Dedeman, Kaufland Petrom etrc vor mari preturile sa poata palti la A TREILEA CEL MAI CORUPT GUVERN DIN EUROPA 1% TAXA PE VANZARI. CA SA AIBA EI DE UNDE SIFONA BANI PUBLICI. DE L;A NOI TOTI VOR IAR TAXE,.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb