MAREA BRITANIE Campania pentru alegerile parlamentare din 7 mai a fost lansată oficial

Alexandru Costea
Internaţional / 30 martie 2015

Premierul britanic David Cameron a fost primit în audienţă, azi la Palatul Buckingham, de Regina Elisabeta a II-a, moment care marchează lansarea oficială a campaniei pentru alegerile parlamentare din 7 mai, transmit agenţiile internaţionale de presă.

Potrivit practicii de zeci de ani din politica britanică, premierul depune demisia guvernului în faţa Reginei la o dată stabilită la alegerea sa, înainte de a se declanşa dizolvarea parlamentului şi convocarea alegerilor.

Scurta vizită efectuată astăzi de premierul britanic la Palatul Buckingham pare să fie una de curtoazie. Pentru prima dată în istoria politică a Marii Britanii, data scrutinului parlamentar a fost înscrisă într-un text de lege de către guvernul de coaliţie format din conservatori şi liberal-democraţi, la scurt timp după accederea acestora la putere în 2010.

Partidul Laburist din Marea Britanie, aflat în opoziţie, şi-a prezentat, azi, programul economic, afirmând că riscul cel mai mare pentru companiile britanice este ieşirea ţării din Uniunea Europeană, transmite site-ul euractiv.

Principalul partid de opoziţie a criticat în publicaţia economică Financial Times promisiunea premierului conservator David Cameron de a organiza în 2017 un referendum privind apartenenţa ţării la Uniunea Europeană, dacă va fi ales pentru un al doilea mandat la scrutinul din mai.

''Riscul cel mai important pentru companiile britanice este ameninţarea reprezentată de ieşirea din UE'' a Regatului Unit, arată mesajul publicat de laburişti în Financial Times.

''Partidul Laburist va acorda prioritate interesului naţional'', adaugă formaţiunea, care redă apoi o serie de şase citate ale unor mari şefi de companii care fac apel toţi ca regatul să rămână în UE.

''Peste trei milioane de locuri de muncă din Regatul Unit sunt legate de schimburile cu Uniunea Europeană'', afirmă Partidul Laburist, care reaminteşte că "UE este cea mai importantă piaţă de export" a ţării, făcând apel la alegători să-i voteze pe laburişti pentru a păstra acest lucru.

Liderul laburist Ed Miliband urmează să îşi prezinte detaliat manifestul său economic la sediul agenţiei de presă economică Bloomberg.

În documentul de 22 de pagini figurează angajamentele Partidului Laburist ''de a reduce deficitul în fiecare an'', ''de a susţine accesul pe pieţele internaţionale redându-i Regatului Unit un rol cheie în cadrul unei Uniuni Europene reformate'' şi ''de a crea o bancă de investiţii britanică'' pentru a ajuta companiile să facă investiţii.

Partidul Laburist intenţionează, de asemenea, să înfiinţeze ''o comisie independentă privind infrastructura naţională'', în scopul de a lua în calcul necesitatea de a gestiona pe termen lung marile şantiere ale ţării.

''Nimic nu va fi mai rău pentru ţara noastră sau pentru companiile noastre exportatoare decât să se facă jocuri politice în jurul locului nostru în Europa'', este de părere Miliband, potrivit discursului de prezentare a manifestului.

''Dacă doriţi să aveţi baze economice solide, o stabilitate pe termen lung şi să cunoaşteţi prosperitatea, atunci Regatul Unit trebuie să fie un membru angajat în cadrul unei Uniuni Europene reformate. Nu trebuie să se ameninţe cu plecarea'' din UE, mai arată discursul.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb