Românii sunt din ce în ce mai atraşi de serviciile all inclusive de pe litoralul autohton, numărul de locuri în hotelurile de 3 şi 4 stele de pe litoralul românesc, care oferă astfel de servicii, triplându-se în ultimii doi ani, până la 4.500, potrivit unui comunicat remis redacţiei de touroperatorul Mareea Comtur.
"Creşterea cererilor pentru servicii all inclusive pentru litoral, de la an la an, are ca singură explicaţie satisfacţia turiştilor români. În plus, din ce în ce mai mulţi dintre aceştia realizează că serviciile all inclusive au şi calitatea de a securiza bugetele alocate vacanţelor. Turiştii care au ales şi aleg în acest an serviciile de acest tip sunt, de regulă, din categoria celor care obişnuiau să meargă în anii trecuţi în Bulgaria şi Grecia", a declarat Marius Usturoiu, directorul general al agenţiei Mareea Comtur.
Datele statistice furnizate de touroperatorii de pe litoral arată că profilul consumatorilor de servicii all inclusive este reprezentat în proporţie de peste 90% de familii cu copii - până în 12 sau 14 ani.
Totodată, datele înregistrate de agenţie, ca urmare a solicitărilor primite şi a realizării pachetelor turistice, arată pentru acest an şi o importantă creştere a interesului pentru excursiile opţionale, la principalele obiective de pe litoralul românesc, dar şi din Bulgaria. Astfel, una din trei familii beneficiare ale pachetelor all inclusive aleg să achiziţioneze şi o excursie opţională. Potrivit reprezentantului Mareea, cei care merg la hotelurile all inclusive pe litoral au la dispoziţie, în medie, 2 kilograme de mâncare pe zi, iar felurile preferate de aceştia sunt sărmăluţele, frigăruile şi plăcintele dobrogene.