MĂRIREA SALARIULUI MINIM, LĂSATĂ ÎN GRIJA VIITORULUI GUVERN Viorica Dăncilă nu mai dă 100 de lei în plus la chenzină

I.Ghe.
Ziarul BURSA #Politică / 29 octombrie 2019

Premierul demis Viorica Dăncilă a amânat creşterea valorii salariului minim pe economie. Ea a anunţat, ieri, la începutul şedinţei de Guvern, că lasă acest proiect pentru viitorul Guvern, precum şi proiectul pentru creşterea numărului lucrătorilor străini nou admişi pe piaţa muncii.

Premierul demis a spus: "Am pregătit mai multe proiecte pe care viitorul Guvern să le poată adopta. Voi menţiona câteva dintre aceste măsuri cu caracter social. Am convingerea că oamenii trebuie să fie plătiţi corect pentru munca lor". Viorica Dăncilă a menţionat în acest sens proiectul pentru majorarea salariului minim începând cu anul viitor la 2262 lei, iar pentru angajaţii cu studii superioare şi cu minimum un an experienţă în domeniul studiilor, la 2620 lei.

Ea a menţionat şi proiectul de HG pentru plata ajutorului anual pentru chirie şi energie pentru veteranii şi văduvele de război, precum şi proiectul pentru creşterea numărului lucrătorilor străini nou admişi pe piaţa muncii anul viitor. "Toate aceste proiecte au fost puse în transparenţă şi sunt deschise consultării publice, astfel încât viitorul guvern să le poată adopta într-un timp cât mai scurt", a adăugat Dăncilă.

Proiectul privind creşterea valorii salariului minim de la începutul anului viitor a fost discutat, ieri, după şedinţa de guvern, în cadrul întâlnirii pe care Viorica Dăncilă a avut-o cu membrii Consiliului Naţional Tripartit pentru Dialog Social.

Surse guvernamentale au declarat că motivul amânării majorării salariului minim este lipsa avizelor necesare pentru ca hotărârea de guvern să poată fi adoptată. Mai precis, este vorba despre avizele de la mai multe ministere, dar şi de la Consiliul Naţional Tripartit pentru Dialog Social (CNT) şi de la Consiliul Economic şi Social (CES).

Amintim că premierul desemnat, Ludovic Orban, a atras atenţia, săptămâna trecută, guvenului demis şi Vioricăi Dăncilă să nu adopte o majorare a salariului minim, deoarece, în opinia liderului liberal, o astfel de decizie ar excede atribuţiile de adminis­trare a statului de către actualul cabinet. Orban susţine că o mărire a salariului minim este o decizie de politică bugetară, decizie pe care un guvern demis nu are dreptul să o ia, conform normelor constituţionale.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Ba mai da. Ce da de la ea?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

09 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9741
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4986
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3071
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8889
Gram de aur (XAU)Gram de aur361.0585

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb