MAROC Sonae Sierra va dezvolta centrul comercial Zenata

V.B.
Companii #Imobiliare / 20 mai 2014

Operatorul portughez Sonae Sierra va dezvolta, în parteneriat cu Marjane, Al Futtaim şi Société d'Amenagement de Zenata (Groupe CDG), centrul comercial Zenata, o investiţie de 100 milioane euro amplasată în Mohammedia, oraş din regiunea Casablanca, Maroc, potrivit unui comunicat trimis astăzi redacţiei.

În plus, compania vă răspunde de furnizarea serviciilor de dezvoltare, închiriere şi administrare a proprietăţii pentru centrul comercial.

Aceasta va fi prima investiţie pe care Sonae Sierra o face în Maroc, după intrarea sa pe piaţa locală, în martie 2011. În prezent, Sonae Sierra este deja responsabilă de furnizarea serviciilor de dezvoltare, de administrare a proprietăţii şi/sau închiriere pentru şapte centre comerciale din Maroc.

Centrul Comercial Zenata va avea o suprafaţă închiriabilă (GLA) de 90 mii mp, cu 250 magazine şi aproximativ 3.650 spaţii de parcare. Centrul va dispune de 18 magazine-ancoră, incluzând Ikea şi hipermarketul Marjane.

Situat în imediata vecinătate a autostrăzii A3 (care leagă Rabat de Casablanca), centrul comercial va servi o arie de acoperire de peste 5,9 milioane locuitori. Cea dintâi etapă a proiectului se va finaliza în 2015, cu deschiderea primului magazin Ikea din Maroc, iar etapa a doua, cuprinzând centrul comercial, va fi încheiată în 2017. Centrul comercial Zenata va crea 4.500 locuri de muncă directe pentru comunitatea locală, într-un cartier nou, deja proiectat, cu universitate, spital, staţie TGV, hoteluri, zonă rezidenţială, centru de expoziţii şi cartier de afaceri.

Maroc are o populaţie de peste 34 milioane locuitori şi este considerat o piaţă emergentă stabilă din punct de vedere politic şi economic, unde se reflectă deja prognoza economică optimistă, atât pentru prezent, cât şi pe termen lung. Cu 45% din populaţia Marocului sub 24 de ani şi 42% între 25 şi 54 de ani, sectorul retail din această ţară beneficiază de creşterea competitivităţii internaţionale şi o clasă mijlocie în expansiune, ceea ce creează perspective excelente de creştere pentru sectorul comercial de retail, se mai arată în comunicat.

Sonae Sierra deţine 47 centre comerciale, cu o valoare de piaţă de peste 5,6 miliarde euro, şi este prezentă în 13 ţări, de pe 4 continente: Portugalia, Algeria, Azerbaijan, Brazilia, China, Columbia, Germania, Grecia, Italia, Maroc, România, Spania şi Turcia. Sonae Sierra administrează şi/sau închiriază 85 centre comerciale şi o suprafaţă totală închiriabilă de 2,7 milioane mp, care găzduiesc circa 8.300 chiriaşi. În 2013, Sonae Sierra a primit peste 406 milioane vizite în centrele comerciale pe care le administrează. În prezent, Sonae Sierra are 6 proiecte în curs de dezvoltare, dintre care 3 sunt pentru terţe companii, iar alte 4 noi proiecte în plan.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb