Mass-media: "Votul pentru alegerile prezidenţiale şi parlamentare din Taiwan a început"

T.B.
Politică / 13 ianuarie

Mass-media: "Votul pentru alegerile prezidenţiale şi parlamentare din Taiwan a început"

Secţiile de votare pentru alegerile prezidenţiale şi parlamentare din Taiwan, pe care China le-a calificat drept o opţiune între război şi pace, s-au deschis sâmbătă, scrutinul având loc în timp ce Beijingul sporeşte presiunea pentru a convinge insula să-i accepte suveranitatea, relatează Reuters.

Taiwanul a fost o poveste de succes democratic de când au avut loc primele alegeri prezidenţiale directe în 1996, punctul culminant al deceniilor de luptă împotriva guvernării autoritare şi a legii marţiale, potrivit sursei citate.

Partidul Democrat Progresist (DPP) de guvernământ, care susţine identitatea separată a Taiwanului şi respinge pretenţiile teritoriale ale Chinei, speră să obţină un al treilea mandat la Preşedinţie cu candidatul său, actualul vicepreşedinte Lai Ching-te, conform sursei.

Adresându-se reporterilor din oraşul sudic Tainan înainte de a vota, Lai a încurajat oamenii să voteze, relatează sursa indicată.

"Fiecare vot contează, deoarece aceasta este democraţia din Taiwan, câştigată cu greu", a declarat el, potrivit reuters.

În contextul alegerilor din Taiwan, Partidul Democrat Progresist (DPP) guvernează şi susţine identitatea separată a Taiwanului,relatează sursa indicată. Kuomintang (KMT) favorizează legături strânse cu China, pledând pentru o singură Chine. Partidul Popular din Taiwan (TPP), fondat în 2019, vizează reluarea relaţiilor cu China, informează reuters.

DPP are majoritatea în parlament, iar alegerile prezidenţiale au trei candidaţi principali: Lai Ching-te (DPP), Hou Yu-ih (KMT) şi Ko Wen-je (TPP), transmite sursa. Procesul electoral include vot personal la secţii desemnate, numărare manuală şi anunţul rezultatelor oficiale, precizează sursa citată.

Parlamentul (Yuanul Legislativ) are 113 locuri, iar un partid trebuie să obţină minim 5% din voturi pentru a câştiga locuri, indică sursa menţionată. Eligibilitatea la vot este la vârsta de 20 de ani, iar prezenţa la vot în 2020 a fost de aproximativ 75%, relatează reuters. Taiwanul a trecut de la legea marţială în 1987 şi a avut primele alegeri prezidenţiale directe în 1996, într-un context istoric de luptă pentru democraţie, conform sursei precizate.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb