MEC aşteaptă fonduri BERD pentru realizarea unui studiu privind cuplarea centralelor termo cu cele hidro

Ziarul BURSA #Fonduri Europene / 19 ianuarie 2005

Ministerul Economiei şi Comerţului a solicitat Băncii Europene pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare un grant de 500.000 euro pentru realizarea unui stu-diu privind cuplarea centralelor termice cu cele hidro, care să fie făcut de o companie internaţională de consultanţă.

"Cuplarea centralelor termo cu cele hidro este prevăzută în programul de guvernare şi noi facem tot posibilul să îl respec-tăm. Am solicitat BERD un grant de 500.000 euro pentru realizare unui studiu, de către o companie internaţională de consultanţă, pentru a ne face recomandări în acest sens. Realizarea acestui studiu va depinde de momentul acor-dării finanţării. Cred că pentru o parte din complexele energetice trebuie văzut dacă ele sunt vandabile. Dacă vor fi achiziţionate de investitori strategiei, o parte din probleme vor fi rezolvate", a explicat ministrul economiei, Ioan Codruţ şereş, precizînd că studiul va fi gata, probabil, pînă la finele anului.

În ceea ce priveşte viitorul unor grupuri energetice, minis-trul economiei a afirmat că se va face un audit în acest sens, deorece nu îşi propune o desfiinţare a acestora, dar principala problemă în acest moment este aceea a deblocării conturilor Termoelectrica.

"Am adresat o scrisoare Minis-terului Finanţelor Publice, prin care am solicitat păsuire pentru Termoelectrica pînă cînd vom reuşi ca, prin intermediul strategiei de preţ şi restructurarea costurilor, propusă de conducerea societăţii, să readucem nivelul datoriilor curente pe linia de plutire, lăsînd la o parte datoriile istorice", a precizat Codruţ şereş, adăugînd că în Termoelectrica trebuie să funcţioneze grupurile ce au cos-turi minime.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb