MEF: În 2009 vor fi accesate circa 500 milioane euro prin ISPA

C.I.
Ziarul BURSA #Companii #Fonduri Europene / 6 octombrie 2008

Sumele absorbite prin programul de finanţare ISPA vor depăşi, în 2008, nivelul de 350 de milioane de euro, urmând ca în 2009 să fie accesate circa 500 de milioane de euro, a afirmat secretarul de stat în Ministerul Economiei şi Finanţelor Eugen Teodorovici, la finalul celei de-a treia reuniuni a Comitetului de Monitorizare pentru Fondul de Coeziune, de la Poiana Braşov, informează un comunicat al MEF. Prezent la reuniune, şeful Unităţii România din cadrul Direcţiei Generale pentru Politică Regională a Comisiei Europene, Anastasios Bougas, a îndemnat beneficiarii proiectelor ISPA să dea dovadă de un management de contract mai riguros, precum şi de o mai bună planificare a previziunilor de plată aferente proiectelor. Pe parcursul a două zile de discuţii, au fost adoptate mai multe măsuri menite să simplifice procedurile şi astfel să accelereze ritmul în care sunt înaintate Comisiei cererile de plată. De asemenea, a fost analizat stadiul de implementare a celor 65 măsuri ISPA angajate de România (41 în sectorul de mediu, 20 în sectorul de transporturi, şi cele patru măsuri de asistenţă tehnică orizontale). Astfel, la sfârşitul lunii septembrie a fost finalizat cel de al doilea proiect finanţat prin ISPA - staţia de epurare a apelor uzate, industriale şi menajere, din Satu Mare, în valoare de aproximativ 37 de milioane de euro, şi urmează să fie finalizate încă cinci proiecte din sectorul de mediu.

România beneficiază, în perioada 2000 - 2010, de 2,7 miliarde de euro, din care 75% reprezintă asistenţă nerambursabilă acordată prin programul de finanţare ISPA. Reprezentantul MEF, Eugen Teodorovici, a condus lucrările celei de-a treia reuniuni a Comitetului de Monitorizare pentru Fondul de Coeziune (proiecte Ex-ISPA) de la Poiana Braşov, desfăşurată în perioada 2-3 octombrie.

La reuniune au mai participat reprezentanţi ai Comisiei Europene, ai direcţiilor de specialitate din Ministerul Economiei şi Finanţelor (Autoritatea de Plată, Direcţia Generală Trezorerie şi Datorie Publică), ai autorităţilor de implementare ISPA (Ministerul Mediului şi Dezvoltării Durabile, Ministerul Trans­porturilor, Construcţiilor şi Turismului), ai Agenţiilor de Implementare ISPA (Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din Româ­nia, Compania Naţională de Căi Ferate Române, Agenţia de Implementare Dunăre), precum şi reprezentanţii beneficiarilor finali ai proiectelor (Consilii Judeţene, Consilii Locale, Regii Autonome şi societăţi comerciale).

Următoarea reuniune a Comitetului de Monitorizare pentru Fondul de Coeziune (proiecte Ex-ISPA) va avea loc în luna mai 2009.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb