Meta Estate Trust a investit 500.000 de euro în ansamblul rezidenţial The Lake Home - Living Xperience

Comunicate de presă / 19 octombrie 2021

Meta Estate Trust a investit 500.000 de euro în ansamblul rezidenţial The Lake Home - Living Xperience

Meta Estate Trust, companie de tip holding ce activează în sectorul rezidenţial, a investit 500.000 de euro în prima fază a ansamblului rezidenţial The Lake Home din Sibiu şi intenţionează să contribuie şi la următoarele faze ale proiectului pe măsură ce acesta se dezvoltă, conform unui comunicat remis redacţiei.

The Lake Home, proiect imobiliar mixed-use, este construit de compania DMX Construction şi va cuprinde 494 apartamente, un aparthotel cu 89 apartamente, trei restaurante cu deschidere la Lacul lui Binder, o cafenea şi 29 case individuale de lux. Proiectul este dezvoltat pe o suprafaţă de 50.500 mp, din care 20.000 mp sunt dedicaţi spaţiilor verzi.

Gândit, în primul rând, pentru confort citadin, acest proiect premium trece dincolo de aşteptări, pentru a bucura clientul, uimeşte prin cadrul inedit de abordare în designul arhitectural şi duce inserţiile sale de industrial asumate, la un alt nivel, prin imersarea tonurilor calde specifice locuinţelor caracterizate de intimitate modernă.

"În urma unei analize foarte riguroase pe care o facem înaintea semnării oricărui contract cu dezvoltatorii, am luat decizia de a investi încă din prima fază a proiectului The Lake Home şi intenţionăm să susţinem şi fazele viitoare deoarece, din punctul nostru de vedere, acesta îndeplineşte toate criteriile pentru a deveni un proiect de succes. Proiectul The Lake Home este o dovadă că în frumosul oraş Sibiu se pot dezvolta locuinţe la preţuri accesibile de cea mai înaltă calitate, cu o foarte bună localizare şi prietenoase cu mediul", a declarat Oriol Casellas, CEO Meta Estate Trust.

The Lake Home oferă acces facil la diverse activităţi sportive, zone de agrement, inclusiv prima plajă artificială din Sibiu, cât şi la spaţii culturale şi comerciale. În imediata vecinătate va fi construit noul spital regional, iar centrul vechi se află la o distanţă de aproximativ 6 minute. Complexul de locuinţe, aparthotel, restaurante şi centre comerciale este localizat în imediata apropiere a autostrăzii A1, ceea ce conferă un avantaj net faţă de alte ansambluri rezidenţiale, proprietarii acestor apartamente fiind, astfel, mereu conectaţi cu principalele coridoare de trafic, dar, în acelaşi timp, protejaţi de aglomeraţia specifică fluxului urban.

"Decizia holdingului Meta Estate Trust de a face o primă investiţie în proiectul nostru, este una naturală ce confirmă dimensiunea şi impactul proiectului The Lake Home în peisajul investiţional. Astfel viziunea şi deschiderea noastră pentru piaţa de capital începe cu Meta Estate Trust, cu care ne-am propus să accelerăm dezvoltarea proiectului nostru. Încă de la început, ne-am dorit să dezvoltăm un proiect unic pentru frumosul nostru oraş Sibiu şi am atras în proiectul The Lake Home o serie de parteneri strategici şi arhitecţi de top pentru a livra spaţiul perfect folosind sisteme constructive şi tehnologii de ultimă generaţie cu o calitate deosebită a materialelor şi o atenţie deosebită în execuţie", a declarat Raul Ţărnaru - CEO XUX Investment, dezvoltatorul proiectului.

Meta Estate Trust are, în prezent, investiţii în 14 proiecte rezidenţiale în valoare de peste 8 milioane de euro în oraşe precum Bucureşti, Constanţa, Sibiu, Iaşi, Braşov şi în staţiunile de pe litoral.

Compania combină avantajele în investiţii imobiliare cu cele ale pieţelor de capital prin crearea unui instrument financiar care oferă lichiditate şi în care orice investitor poate accesa randamentele oferite de piaţa imobiliară, indiferent de capitalul de care dispune. Obiectivul managementului Meta Estate Trust este atingerea unei ţinte de randament proiectată ca medie anuală în primii ani de aproximativ 15%.

În data de 27 septembrie 2021, compania a aprobat majorarea capitalului social cu suma de 35,9 de milioane de lei, sumă propusă pentru a fi atrasă de la investitorii interesaţi printr-un plasament privat estimat a se derula în a doua jumătate a lunii noiembrie. Investitorii care vor participa la plasamentul privat vor beneficia de o alocare de 10% în acţiuni preferenţiale purtătoare de dividend preferenţial. În luna aprilie 2022, Meta Estate Trust intenţionează să se listeze la bursă pe piaţa AeRO.

Meta Estate Trust este administrată de cei cinci iniţiatori ai proiectului printre care Eugen Voicu -Fondator Certinvest, Ionuţ Nicolescu - preşedinte SVN România, familia Bonea - Proprietari Delta Studio cu sprijinul unui Advisory Board format din cinci acţionari: Ilinca Von Derenthall, Marian Alecu, Andreea Păun, Marius Scuta şi Viorel Nica.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb