Metsola: "Sperăm că vom vedea o creştere în participarea la vot în România în urma comasării alegerilor"

T.B.
Politică / 7 martie

Metsola: "Sperăm că vom vedea o creştere în participarea la vot în România în urma comasării alegerilor"

Preşedinta Parlamentului European, Roberta Metsola, şi-a exprimat speranţa, în cadrul unui interviu acordat AGERPRES, că decizia României de a comasa alegerile europarlamentare cu cele locale va duce la o creştere a participării la vot, dar şi la transmiterea unui mesaj de la nivel local la nivel european pe care membrii Parlamentului European să îl ducă cu ei în legislativul UE, transmite sursa menţionată.

Metsola a recunoscut că decizia Consiliului de a aproba doar aderarea cu frontierele maritime şi aeriene a României la spaţiul Schengen de la 31 martie acest an vine mult prea târziu, dar le-a cerut oamenilor să nu-şi piardă speranţa şi să voteze în alegerile din iunie, pentru că Parlamentul European este partenerul lor în acest demers, conform sursei.

De asemenea, preşedinta Parlamentului European a lăsat să se înţeleagă că nu vede cu ochi răi decizia PSD şi PNL de a candida cu o listă comună la alegerile europarlamentare, afirmând că marea coaliţie la care au participat grupul Partidul Popular European din PE şi cel al social-democraţilor, S&D - familiile politice europene ale principalelor partide din România - este cea care a trecut Uniunea Europeană prin pandemia de COVID-19 şi războiul din Ucraina, şi respectiv că a colaborat întotdeauna excelent cu toţi membrii români ai legislativului european, indiferent de partidul din care proveneau, notează agerpres.

Nu în ultimul rând, Roberta Metsola a mai spus în interviul acordat AGERPRES miercuri seară la Bucureşti, cu prilejul participării la Congresul Partidului Popular European (PPE), că nu o îngrijorează aşa-numita oboseală a statelor membre în privinţa războiului din Ucraina, despre care s-a tot vorbit la nivel european, ci doar o eventuală incapacitate a acestora de a-şi explica deciziile privitoare la acest conflict, informează sursa citată. Ea susţine că este clar că, dacă preşedintele rus Vladimir Putin nu a dorit să se oprească nici în 2008 sau 2014 şi nu a dat semne că vrea să facă nici acum acest lucru, lipsa implicării nu va face decât să înrăutăţească lucrurile, transmite agerpres.

Opinia Cititorului ( 5 )

  1. Politicienii UE ,de la putere asteapta ca romanii sa voteze

    masiv pe cei care au provocat recesiune/criza economica, 

    au facut "cadou" Romaniei sute de milioane vaccin anti-Covid, 

    si un razboi pe care o finantam cu pretul scaderii masive a

    nivelului de trai a omului de "rand"  

    1. Pentru ca au cedat leadershipul peste ocean, si au pierdut la masa verde toata influenta pe care puterea economica si 450 mil de europeni o reprezenta. Pina la urma toate sanctiunile acelea s au intors asupra Europei, ca un bumerang. Iar Rusia isi reorienteaza comertul in est si (critic) tot din est poate obtine tehnologiile care i au lipsit temporar pina acum. Problema EU nu e ca a pierdut acum ci ca nu are cum recupera!

    Crede gresit

    Cu intrarea in zona Schengen ne tin in usa, ca noi cand deschidem usa fara sa ne uitam cine suna si ne trezim cu cersetorii in fata si pe care desigur nu ii invitam in casa. Poate sa vada ce avem in casa, simt cadura care iese pe usa, dar de primit primesc maruntisuri si ii inchidem repede usa in nas.

    1. In cazul austriecilor nu e ca in comparatia dvs. Romania a deschis usa, guvernul Nastase a dat din casa aproape degeaba tot ce era mai pretios ( BCR, Banca agricola, Petrom, paduri, terenuri) probabil pe promisiuni. Le au luat si acum rasplatesc din plin gazdele ramase cu buza umflata si acopetite de ridicol. Cancelarul vrea in schimb sa ne trimita migrantii la usa, pe chestia ca sunt prea multi in orasul natal al lui Hitler.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb