Micii producătorii îşi vor putea vinde produsele direct pe piaţă şi în 2009

A.G.R.
Ziarul BURSA #Companii #Agro-alimentar / 9 decembrie 2008

Micii producătorii îşi vor putea vinde produsele direct pe piaţă şi în 2009 dacă respectă normele de igienă şi de trasabilitate, a declarat, ieri, preşedintele Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA), Radu Roatiş. Ordinul 301 care reglementa vânzarea produselor la zona judeţului de care aparţin producătorii a mai primit o derogare cu un an, până la 31 decembrie 2008, dar începând cu 2009 va intra în vigoare o altă formă a acestuia.

Roatiş a mai spus, citat de Agerpres: "Am publicat, în acestă vară, un nou ordin care reglementează vânzarea produselor realizate de micii producători, care urmează să fie publicat la începutul lunii ianuarie în Monitorul Oficial. Din 15 ianuarie, vom demara controale în pieţe la nivel naţional să vedem dacă micii producători respectă noile condiţii minime de igienă impuse şi trasabilitatea produselor".

Micii producători trebuie să se înregis-treze la nou înfiinţatul Oficiul al produselor tradiţionale şi ecologice pentru a putea vinde pe piaţa naţională produsele realizate în gospodării, iar dacă îndeplinesc condiţiile vor primi un certificat care atestă acest lucru.

La începutul acestui an, s-a căzut de comun acord pentru amânarea aplicării acestui Ordinului 301 privind aprobarea normei sanitar-veterinare şi pentru siguranţa alimentelor privind procedurile de înregistrare a activităţilor de vânzare directă de produse primare, a activităţilor de vânzare cu amănuntul şi a activităţilor de fabricare a alimentelor. Potrivit ordinului, micii producători vor putea realiza vânzări directe la nivel naţional de lapte, carne, ouă, peşte şi alte produse de origine animală, dacă respectă condiţiile de bază de igienă şi deţin buletine, atestă respectarea normele de igienă şi trasabilitatea produselor.

În România există, la ora actuală, aproximativ 200.000-350.000 de mici producători particulari care fac vânzări directe dacă se iau în calcul că există în jur de 3,5 milioane de gospodării ale populaţiei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb