Microsoft şi Cisco optimizează birourile de sucursale prin integrarea Windows Server 2008 cu Cisco WAAS

F.A.
Ziarul BURSA #Companii #IT / 5 martie 2008

Clienţii vor beneficia de arhitecturi IT mai eficiente şi mai performante prin integrarea, pe o platformă comună, a serviciilor Windows cu soluţiile Cisco de optimizare a reţelelor WAN

Microsoft Corp. şi Cisco au anunţat intenţia de a colabora pentru integrarea Windows Server 2008 cu optimizarea Cisco WAN într-o soluţie dedicată mediilor de reţea pentru birourile de sucursale. Cisco va încorpora o componentă de virtualizare în familia de echipamente WAAS (Wide Area Application Services) care va permite clienţilor să găzduiască servicii Windows Server 2008 în infrastructurile de reţea existente pentru birouri de sucursale.

Cele două companii au convenit ca Cisco să ofere Windows Server 2008 preinstalat pe noile sale echipamente virtualizate Cisco WAAS care vor fi disponibile în cursul acestui an. Pentru a optimiza valoarea acestei soluţii pentru clienţi, cele două companii au intenţia să testeze şi să valideze arhitecturile rezultate pentru infrastructurile IT la distanţă ale birourilor de sucursale şi să ofere clienţilor asistenţă comună. În plus, Cisco şi Microsoft au intenţia să colaboreze pentru a promova soluţia integrată la nivelul canalelor de distribuitori şi al clienţilor prin oferirea de modele de afaceri şi programe de marketing.

"Extinderea colaborării cu Cisco pentru furnizarea de soluţii integrate pentru birourile de sucursale oferă oportunităţi interesante atât pentru clienţi, cât şi pentru Microsoft şi Cisco. Tehnologiile anunţate astăzi vor contribui la creşterea performanţelor şi a disponibilităţii serviciilor Windows Server 2008 la nivelul birourilor de sucursale prin integrarea cu soluţia Cisco WAAS," a declarat Bob Muglia, Senior Vice President, Microsoft Server and Tools Business Division.

Soluţia integrată va asigura o arhitectură optimizată pentru clienţii Cisco şi Microsoft, cum este, de exemplu, Mosanto, o companie de renume mondial în domeniul agricol, contribuind la consolidarea infrastructurii IT la distanţă şi la accelerarea furnizării de aplicaţii din centre de date simultan cu furnizarea de servicii Windows Server 2008 la nivelul sucursalelor pentru maximizarea performanţelor şi a disponibilităţii. Prin integrarea soluţiei optimizate Cisco WAN cu Windows Server 2008, clienţii pot spori performanţele utilizatorilor finali din sucursale la accesarea centrelor de date şi a aplicaţiilor centralizate concomitent cu instalarea eficientă la nivel local a serviciilor vitale Windows Server 2008 - toate acestea prin intermediul unei platforme IT la distanţă comune.

Prin combinarea serviciilor Windows Server 2008 cu echipamentele Cisco WAAS, clienţii pot reduce numărul de dispozitive şi de infrastructuri complexe pe care trebuie să le instaleze şi să le administreze la birourile de sucursale distribuite. Serviciile Windows Server 2008 care vor fi oferite drept componente ale platformelor Cisco WAAS includ iniţial Domain Name System (DNS), Dynamic Host Configuration Protocol (DHCP), Active Directory şi Print Services.

Cisco WAAS este o soluţie de accelerare a aplicaţiilor şi de optimizare a reţelelor WAN care sporeşte performanţele oricărei aplicaţii bazate pe TCP care funcţionează într-un mediu WAN. Serviciile Windows Server 2008 disponibile împreună cu familia de produse WAAS marchează evoluţia continuă a soluţiilor bazate pe strategia Cisco Application Delivery Networks. Aceste soluţii tehnologice avansate sunt destinate transformării reţelei într-o platformă cu eficienţă sporită pentru furnizarea de aplicaţii, accelerând şi securizând aplicaţiile comerciale vitale concomitent cu îmbunătăţirea semnificativă a interactivităţii şi a productivităţii IT la nivelul utilizatorilor finali.

"În urma anunţului făcut în vara anului trecut, Cisco şi Microsoft colaborează pentru crearea unei arhitecturi comune şi oferă o tehnologie nouă care sporeşte performanţele şi eficienţa atât a aplicaţiilor găzduite local, cât şi a celor furnizate prin reţele de tip WAN. Acest efort comun extinde strategia Application Delivery Network elaborată de Cisco pentru satisfacerea cerinţelor clienţilor privind flexibilizarea resurselor IT," a conchis Jayshree Ullal, Senior Vice President, Data Center, Switching and Services Group, Cisco.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb