MIHAI DARABAN (CCIR): "Modelul legislativ polonez trebuie luat în considerare în industria mobilei"

Companii #Construcţii / 20 septembrie 2015

"Modelul legislativ polonez trebuie luat în considerare în industria mobilei"

Modelul legislativ polonez trebuie luat în considerare în industria mobilei, şi nu numai, deoarece încurajează achiziţia de materie primă pentru producătorii autohtoni, pachetele de legi din această ţară trecând totodată şi de filtrele Uniunii Europene, dar şi de cele ale concurenţei, a declarat ieri, pentru Agerpres, Mihai Daraban, preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a României (CCIR).

"Industria mobilei nu a fost o ramură foarte bine sprijinită de guvernanţi, vedem bine ce s-a întâmplat şi cu Codul Silvic, vedem cum se tratează problema materiei prime pentru industria mobilei. Sunt modele legislative în Polonia care încurajează achiziţia de materie primă pentru producătorii autohtoni, iar noi chiar nu vrem să creăm nicio facilitate. Lăsăm industria României, ramurile care au mai rămas, într-o concurenţă uriaşă, nesprijinindu-le absolut deloc, cu mecanismele interne care stau la dispoziţie. Noi trebuie să copiem legislaţie care să faciliteze viaţa omului de afaceri din România şi în special a omului de afaceri cu capital românesc. Capitalul privat integral românesc trebuie susţinut prin măsuri coerente legislative care sunt deja inventate, nu trebuie create. Capitalul autohton suferă pentru că este aruncat în mijlocul unei concurenţe în care nu are cum să facă faţă. Noi suntem la prima generaţie de oameni de afaceri, deci trebuie realizat ceva în plus legislativ", a afirmat Mihai Daraban, în cadrul Târgului internaţional de mobilă, echipamente şi accesorii BIFE-SIM.

Potrivit acestuia, industria mobilei angajează în România circa 69.000 de oameni, iar structura instituţională pe care o conduce încearcă să îi sprijine constant pe producătorii din domeniu.

"Încercăm împreună să împingem acele acte normative care să facă viaţa uşoară acestui sector de activitate. Deocamdată noi am tradus aceste acte, le-am sugerat şi celor din Asociaţia Producătorilor de Mobilă din România (APMR) să facă acelaşi lucru. APMR a venit cu modelul polonez vizavi de facilităţi pe care le au producătorii autohtoni în Polonia la achiziţionarea de materie primă", a subliniat preşedintele CCIR.

Totodată, acesta s-a arătat nemulţumit şi de situaţia în care se regăseşte Legea parteneriatului public-privat.

"Am început în 2005 Legea parteneriatului public-privat, adică s-a depus în Parlament. La nivel de 2012-2013 a fost blocată la Curtea Constituţională, iar la momentul acesta nu se mai întâmplă nimic", a mai spus Mihai Daraban.

Târgul internaţional de mobilă, echipamente şi accesorii BIFE-SIM şi-a deschis ieri porţile la ROMEXPO pentru o perioadă de cinci zile, evenimentul reunind companii din domeniu din România şi din străinatate, dar şi informaţii pentru specialişti şi pentru publicul larg.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb