MIHAI MACSIM: "Relaţiile economice dintre România şi Rusia s-au diminuat substanţial"

ALEXANDRA CRĂCIUN
Ziarul BURSA #Companii #Comerţ / 17 iunie 2013

"Relaţiile economice dintre România şi Rusia s-au diminuat substanţial"

Apetitul pentru investiţii al oamenilor de afaceri ruşi în ţara noastră a scăzut în ultima perioadă, motivele din spatele acestei diminuări fiind legate mai ales de dificultatea pe care o întâmpină în dialogul cu autorităţile statului.

Preşedintele Camerei de Comerţ Româno-Ruse, Mihai Macsim, ne-a declarat că relaţiile economice dintre statul român şi cel rus s-au diminuat substanţial în ultima perioadă, principala cauză fiind, însă, de origine externă.

Potrivit opiniei lui Mihai Macsim, noul val al crizei economice europene şi globale se reflectă şi în scăderea nivelului de investiţii ale ruşilor în ţara noastră.

Cu toate acestea, domnia sa speră ca, în viitor, legăturile dintre cele două state să se dezvolte, fiind în beneficiul ambelor părţi să susţină o relaţie de cooperare, mai cu seamă în domeniul economiei.

"Investiţiile în România sunt deschise tuturor. Când vor exista oportunităţi - piaţa de desfacere - relansarea investiţiilor va fi reluată atât de investitorii ruşi cât şi din state", a mai adăugat domnia sa.

Principalele sectoare de interes pentru investitorii ruşi rămân cele din domeniul energetic, din metalurgie şi cercetări tehnologice, potrivit opiniei preşedintelui Camerei de Comerţ româno-ruse.

Săptămâna aceasta, ziarul BURSA anunţa în premieră că premierul Victor Ponta perfectează detaliile unei întâlniri între domnia sa şi conducerea gigantului rus TISE.

Deşi mulţi leagă interesul TISE în România de subiectul privatizării Oltchim (compania rusă a depus o ofertă preliminară în urmă cu un an, dar nu a mai participat în etapa finală din toamnă), se pare că ruşii nu mai sunt interesaţi să preia Oltchim, conform surselor citate.

TISE îşi dorea combinatul vâlcean, dar la pachet cu logistica petrolieră din Portul Constanţa (OIL Terminal), cu Conpet, rafinăria Arpechim şi cu sursele de energie electrică şi termică pentru platforma Oltchim din Râmnicu Vâlcea şi platforma Arpechim din Piteşti. Guvernul, însă, n-ar fi încântat, potrivit surselor noastre, de vânzarea Conpet şi Oil Terminal, iar TISE n-ar avea ce să facă doar cu Oltchim.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Felicitari pentru subiectul ales! Trebuie sa stim cum mai stam si cu Rusia.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb