MIHNEA CONSTANTINESCU, AMBASADOR AL ROMÂNIEI CU ÎNSĂRCINĂRI SPECIALE PE PROBLEME ENERGETICE: "Suntem o gaură neagră plină de resurse de gaze"

F.A.
Ziarul BURSA #Companii #Energie / 23 iunie 2017

"Suntem o gaură neagră plină de resurse de gaze"

Reţelele de gaze din ţara noastră au fost proiectate la o presiune de două ori mai mică faţă de cele din ţările vecine, astfel că va fi nevoie de investiţii de miliarde de euro pentru modificarea sistemului, sume ce se vor regăsi în facturile consumatorilor finali, a spus, ieri, Mihnea Constantinescu, ambasador al României cu însărcinări speciale pe probleme energetice.

Domnia sa a menţionat, citat de Agerpres: "Nu trebuie să uităm de situaţia moştenită în sistemul de gaze românesc. De fiecare dată când vorbim, inclusiv cu partenerii noştri din UE, trebuie să ne amintim că România, din punctul de vedere al reţelei de gaze, este, totuşi, o gaură neagră, suntem o gaură neagră plină de resurse de gaze".

Muhnea Constantinescu a mai precizat că proiectul BRUA este în grafic, ceea ce este "impresionant şi o surpriză foarte plăcută: "Sperăm ca undeva la orizontul anului 2021, România să se profileze la intersecţia celor trei mari coridoare de transport al gazelor naturale: coridorul vertical, coridorul sudic şi coridorul nord-sud, de la Marea Baltică spre sudul continentului. În zilele următoare, va avea loc semnarea, la nivel de companii, a unui memorandum de înţelegere între Bulgartransgaz, DESFA, FGSZ, Transgaz (transportatorii de gaze din Bulgaria, Grecia, Ungaria, respectiv România - n.r.) şi compania care gestionează interconectorul Bulgaria-Grecia pentru cooperarea în operaţionalizarea coridorului vertical, astfel încât să poată fi realizată interconectarea reţelelor din Grecia cu România şi Ungaria".

Potrivit diplomatului, încă suntem datori cu o strategie privind depozitarea gazelor, în noul context privind viitoarele coridoare de transport al gazelor, România, mărindu-şi capacitatea de depozitare, ar putea să aibă un rol regional în echilibrarea reţelelor.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb