Mii de persoane au protestat la Casa Albă împotriva decretului lui Trump cu privire la migraţie

Andrei Stan
Internaţional / 30 ianuarie 2017

Donald J. Trump (Sursa foto: Facebook)

Donald J. Trump (Sursa foto: Facebook)

Sloganuri scandate de câteva mii de manifestanţi au răsunat ieri, la Casa Albă, în semn de susţinere faţă de musulmanii împiedicaţi să intre pe teritoriul american prin decretul cu privire la migraţie semnat de Donald Trump, relatează AFP.

"Dragostea, nu frica. Ea redă Americii măreţia", a strigat în cor o mulţime compactă, ţinută la distanţă de reşedinţa prezidenţială de gardurile înalte de pe Pennsylvania Avenue.

"Acest decret este într-adevăr contrar principiilor noastre fondatoare şi a ceea ce spune Constituţia", a afirmat Jeff Lockwood, în vârstă de 44 de ani, înconjurat de numeroase pancarte pe care se puteau mesaje ca "Imigranţii sunt America" sau "Lasă-i să intre!", potrivit News.ro.

"El spune că nu este antimusulman, dar este antimusulman, mai ales atunci când spune că va avea grijă de creştini" în ţările arabe, şi-a exprimat indignarea Khadija Shakour, o musulmană americană, care purta o pancartă pe care a scris "Nu excluderii religioase".

Numeroşi manifestanţi arborau, de asemenea, copii ale statuii Libertăţii şi steaguri americane, convinşi că decretul împotriva celor şapte ţări musulmane - Siria, Libia, Iran, Irak, Sudan, Yemen şi Somalia - şi suspendarea primirii refugiaţilor încalcă valorile americane.

"Familia mea evreiască este solidară cu refugiaţii musulmani", a scris Tall Zlotnitsky, în vârstă de 43 de ani, pe o pancartă pe care o purtau soţia şi fiul său. "Am venit fără documente în Statele Unite la vârsta de 12 ani şi am rămas. America mi-a dat o şansă", a mai afirmat Zlotnitsky, antreprenor de origine israeliană.

El a contestat, totodată, argumentul în domeniul securităţii avansat de Donald Trump cu privire la necesitatea de a implementa "verificări extreme" vizând cetăţeni ai unor ţări considerate cu risc.

"Niciun american nu a fost ucis, din 1975 încoace, de vreun cetăţean al vreunuia dintre aceste ţări", a mai spus acesta. Zlotnitsky a insistat: "Să iei o întreagă parte a lumii şi să-i spui «voi sunteţi inamicul» îndeamnă la violenţă. Nu asta e America".

Aproximativ 300 de manifestanţi s-au adunat, aseară, la aeroportul Dulles, în apropiere de Washington, cu intenţia de a susţine eventuali pasageri blocaţi de decret.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb