Miluţ: "O să trimitem muncitorii aflaţi în şomaj la poarta Lafarge să-şi ceară drepturile"

F. A.
Piaţa de Capital / 30 aprilie 2010

Procesul iniţiat de Prefab împotriva Lafarge România a început cu o amânare din partea reprezentanţilor companiei franceze, aceştia invocând lipsa de apărare. Amânarea la prima înfăţişare a procesului a stârnit nemulţumiri în rândul reprezentanţilor Prefab, care au declarat că, în cazul amânării pe o perioadă foarte lungă a acţiunii în instanţă, conducerea companiei îşi va trimite muncitorii să-şi ceară drepturile în faţa fabricii Lafarge, informează un comunicat remis redacţiei.

"Majorarea nejustificată a preţului la ciment într-o perioadă de recesiune economică a determinat o restructurare drastică de personal pentru Prefab. Noi am încercat să rezolvăm această problemă în justiţie, demonstrând că impunerea unor preţuri de monopol îngroapă producătorii autohtoni şi are efecte directe asupra forţei de muncă din România. În condiţiile în care Lafarge România dă dovadă de lipsă de respect atât pentru partenerii săi de afaceri, cât şi pentru sistemul juridic din România, ne vedem nevoiţi să recurgem la alte măsuri de a ne cere drepturile. Dacă instanţele din România şi Consiliul Concurenţei acceptă tergiversarea la nesfârşit a unei probleme care cauzează pierderi de zeci de milioane de euro producătorilor români, vom trimite cei 300 de muncitori aflaţi în şomaj să-şi ceară drepturile la poarta Lafarge şi nu în instanţă, aşa cum am încercat să o facem până acum", a declarat Marian Petre Miluţ, preşedintele Prefab.

De asemenea, reprezentanţii Prefab susţin că atitudinea Lafarge România este jignitoare faţă de producătorii români prin refuzul oricărei concilieri sau discuţii pe marginea preţurilor. "În momentul de faţă, Prefab importă din Europa ciment cu 20% mai ieftin decât cel vândut de Lafarge pe piaţa românească. Este inadmisibil ca nici o instanţă din România să nu poată decide în timp real asupra unui caz evident de monopol şi de încălcare a regulilor economice ale unui stat", a mai precizat Marian Petre Miluţ, preşedintele Prefab.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

09 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9741
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4986
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3071
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8889
Gram de aur (XAU)Gram de aur361.0585

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb