Mină marină, observată în largul Mării Negre, la 70 de kilometri de Capul Midia

Mină marină, observată în largul Mării Negre, la 70 de kilometri de Capul Midia

S.B.
Miscellanea #Adevărul - prima victimă / 28 martie 2022

O mină marină plutind în derivă a fost observată, luni dimineaţă, de un pescador, în Marea Neagră, la 70 de kilometri de Capul Midia, iar în zonă a fost trimisă o navă militară pentru neutralizarea acesteia, informează news.ro.

"Puitorul de mine şi plase "Viceamiral Constantin Bălescu", având la bord o grupă de scafandri deminori (EOD), execută astăzi, 28 martie, o misiune de cercetare şi intervenţie într-un raion maritim situat la o distanţă de aproximativ 39 mile marine (70-72 km), în largul Mării Negre, travers de Capu Midia, unde a fost semnalată o mină marină în derivă", au transmis Forţele Navale, printr-un comunicat de presă.

Mina a fost observată, luni dimineaţă, de pescadorul românesc "Olimpus 1", al cărei comandant a informat autorităţile române, pe canalele oficiale, în jurul orei 08.10

"După primirea sesizării, şeful Statului Major al Forţelor Navale a ordonat executarea unei misiuni de cercetare şi intervenţie în raionul maritim în care a fost sesizată mina. Nava militară a ieşit, la ora 08.20, din portul militar Constanţa şi, după ce va ajunge în raion, va acţiona pentru neutralizarea acesteia", a precizat sursa citată.

Săptămâna trecută, Directia Hidrografica Maritimă (DHM) a avertizat cu privire la existenţa pericolului de mine în zona de nord-vest a Mării Negre, iar la acel moment conducerea Forţelor Navale Române a dispus în regim de urgenţă intensificarea măsurilor de supraveghere a spaţiului maritim al României.

Sâmbătă, o mină al cărei odgon s-a rupt şi care a fost luată de valuri a fost descoperită la intrarea pe coasta la Marea Neagră a Strâmtorii Bosfor, la Istanbul.

Potrivit postului turc NTV, un pescar a observat mina, la doi kilometri în largul Rumelifeneri, în nordul Istanbulului, şi a alertat autorităţile turce sâmbătă dmineaţa.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb