Ministerul Comunicaţiilor: Romtelecom se va lista pe bursă într-un an

F. A.
Companii #Telecomunicaţii / 2 iulie 2011

Oficialii Ministerului Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale (MCSI) s-au întâlnit vineri cu reprezentanţii grupului grec OTE, acţionarul majoritar al Romtelecom, părţile stabilind un calendar comun pentru listarea pe bursă a participaţiunilor, care se va realiza în 12 luni, potrivit surselor de presă.

Ambii acţionari au agreat numirea lui Stefanos Theocharopoulos drept candidat comun la conducerea companiei Romtelecom.

S-a hotărât ca orice acţiune referitoare la procesul de fuziune al companiei Cosmote cu operatorul de telefonie fixă să nu fie efectuată fără acordul expres al ambilor acţionari.

La discuţiile care au durat aproximativ cinci ore au participat: ministrul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale, Valerian Vreme, secretarii de stat Marius Fecioru şi Iosif Moldovan, secretarul general adjunct Ionuţ Negrescu, dar şi membrii în Consiliul de Administraţie al Romtelecom Marius Bostan şi Cătălin Niculescu, precum şi preşedintele OTE, Michael Tsamaz, directorul general al Cosmote, StefanosTheocharopoulos, şi membrul în Consiliul de Administraţie OTE, Rainer Rathgeber.

Ministerul român al Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale anunţase încă de anul trecut că vrea să-şi valorifice participaţia de 45,99% de acţiuni pe care o deţine la Romtelecom şi înaintase în acest sens o ofertă grecilor de la OTE, acţionarul majoritar al Romtelecom. În luna mai a acestui an, OTE a transmis MCSI că în prezent nu poate înainta o ofertă pentru acţiunile Romtelecom, "din motive ce ţin de continuarea crizei economice din regiune şi din Grecia şi de actuala strategie financiară a companiei OTE de a reduce expunerea sa la datorii". Astfel că statul român şi oficialii OTE au decis să meargă mai departe cu procesul de listare, dar şi cu fuziunea Romtelecom cu Cosmote.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb