Ministerul Comunicaţiilor va experimenta la Târgu Mureş portalul e-România

F.A.
Ziarul BURSA #Companii #Telecomunicaţii / 4 februarie 2009

Ministrul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale, Gabriel Sandu, a anunţat, ieri, la Târgu Mureş că în curând va semna un protocol cu primăria municipiului, în baza căruia acesta va deveni staţie pilot pentru programul naţional e-România.

"Am dat drumul la un program naţional care se numeşte e-România, iar primul protocol pe care îl închei va fi cel cu oraşul Târgu Mureş. Îl vom extinde ulterior la judeţul Mureş. Pe acest portal vor fi toate comunele şi oraşele din România cu tot ce înseamnă istorie, geografie, unitate administrativă, cultură, biserică şi tot ce înseamnă partea de bussines. Din acest portal mare vom avea partea de guvernare care trebuie să cuprindă absolut toate instituţiile statului. Acest portal îl vom organiza pe patru nivele, de la nivelul informaţional, până la partea de descărcare şi obţinere de documente, certificate de căsătorie, certificate de deces sau paşapoarte şi buletine", a declarat Gabriel Sandu.

Ministrul a precizat că programul este parte a Directivei europene de servicii care trebuie să funcţioneze din acest an.

"În momentul acesta, noi suntem între cele 12 ţări care am intrat deja în monitorizare. Trebuie să punem în funcţiune această Directivă de servicii până la sfârşitul anului. Voi face o analiză foarte clară a ce înseamnă e-administraţie la nivelul oraşului Târgu Mureş, după care toate aceste "e"-uri - eu am 20 de "e"-uri, e-educaţie, e-sănătate- şi tot ce înseamnă necesar pentru cetăţean se vor implementa până la sfârşitul anului la Târgu Mureş!", a precizat ministrul Comunicaţiilor.

Sandu a precizat că în decurs de o lună se va semna protocolul cu municipalitatea şi că până atunci se va face o analiză a nivelului informaţional la care a ajuns primăria de la Târgu Mureş.

"Vom avea un protocol concret, în sensul că va avea termene, va avea responsabilităţi şi fiecare vom avea partea noastră de atribuţii. Cea mai bună treabă pentru Târgu Mureş va fi că MCSI va contribui cu 98 la sută, iar Târgu Mureş va pune doar 2%", a menţionat Gabriel Sandu.

Potrivit ministrului, MCSI va analiza toate programele care prezintă similitudini cu e-România aflate în derulare în ţară, le va prelua şi integra.

"Până la sfârşitul anului trebuie să am punct unic de acces, să am interoperabilitate. Vom începe cu ministerele. Pe e-guvernare trebuie să avem 12.000 de instituţii, fiecare pe nivelul de acces al informaţiei către cetăţean. Nu vom pierde nimic. Situaţia care există acum are o mică problemă: se desfăşoară prea multe proiecte în paralel care, la un moment dat, nu se suprapun şi nu se pot intreconecta. Noi plecăm de la baza pe care o avem şi folosim absolut toate datele din toate programele", a conchis Sandu.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb