Ministerul Comunicaţiilor va licita servicii informatice de 42 milioane de lei

N.I.
Ziarul BURSA #Companii #IT / 20 august 2009

Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale (MCSI) va achiziţiona, prin licitaţie, la 1 octombrie, servicii informatice şi servicii conexe pentru implementarea e-guvernare. Contractul a fost estimat la 42 milioane de lei (fără TVA) şi se va derula pe parcursul a 45 de luni, potrivit unui anunţ publicat pe SEAP, citat de NewsIn. Ofertele se pot depune până la data de 30 septembrie.

"Trecerea la e-Government şi realizarea dezideratului unei administraţii fără hârtii reprezintă o prioritate a Guvernului pentru atingerea obiectivelor de modernizare a administraţiei publice. Administrarea şi promovarea informaţiilor şi serviciilor publice prin intermediul mijloacelor electronice conduc la o puternică debirocratizare a procesului administrativ, la o reducere a costurilor administraţiei şi eficientizarea utilizării fondurilor publice, la scăderea semnificativă a actelor de corupţie (prin eliminarea condiţiilor care predispun la apariţia acestora), la transformarea modului de operare al instituţiilor publice prin utilizarea tehnologiei informaţiei", mai arată sursa citată.

Contractul, denumit de MCSI eRomânia1, presupune servicii informatice şi servicii conexe (servicii de programare şi de consultanţă software, console, servicii de dezvoltare de software personalizat, servicii de asistenţă pentru software, servicii de conversie de date), iar anunţul de licitaţie stipulează încheierea unui acord-cadru cu un singur agent economic.

Garanţia de participare la licitaţie este de 100.000 lei, iar garanţia de bună execuţie - 2% din valoarea fără TVA a contractului. Pentru a participa la licitaţie, ofertantul trebuie să aibă o medie a cifrei de afaceri pe ultimii trei ani (2006, 2007 şi 2008) mai mare de 18 milioane de euro. Totodată, ofertantului i se solicită prezentarea a cel puţin trei contracte finalizate în ultimii trei ani, care să includă servicii de dezvoltare, implementare şi întreţinere de portal web cu o valoare totală mai mare de 800.000 euro, să prezinte cel puţin trei contracte finalizate în ultimii trei ani care să includă servicii de dezvoltare aplicaţii ce au la bază interacţiunea instituţiilor publice cu cetăţenii, prin intermediul mijloacelor electronice (de tip e-Guvernare / e-Administraţie), cu o valoare totală mai mare de 500.000 euro.

MCSI mai solicită ofertantului prezentarea a cel puţin trei contracte derulate în ultimii trei ani care să aibă ca obiect prestarea de servicii de conversie (scanare şi procesare de conţinut digital, conversie şi agregare de date din diverse surse şi formate) cu o valoare totală mai mare de 150.000 euro şi prezentarea a cel puţin trei contracte derulate în ultimii trei ani, care să aibă ca obiect principal prestarea de servicii de tip service desk/Call Center cu o valoare totală mai mare de 850.000 euro, din care cel puţin un proiect are beneficiar o autoritate publică de nivel central.

Ministerul mai solicită prezentarea a cel puţin trei contracte finalizate în ultimii trei ani, care să aibă ca obiect servicii externalizate (găzduire, administrare, disaster recovery) prestate în Centrul de Date, cu o valoare totală mai mare de 1.000.000 euro şi prezentarea a cel puţin trei contracte finalizate în ultimii trei ani, care să aibă ca obiect o soluţie de arhivare conţinut şi gestiune a înregistrărilor electronice, dintre care un proiect cu minim 5.000 utilizatori, cu o valoare totală mai mare de 1.000.000 euro.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb