MINISTERUL EDUCAŢIEI VREA SĂ FACĂ INVESTIŢII NOI: Şcoală de artă şi hotel pentru sportivi în Arad

Paula Bulzan, Arad
Ziarul BURSA #Cultură / 22 martie 2006

O şcoală de arte şi meserii şi un hotel pentru sportivi vor fi construite în Municipiul Arad cu sprijinul Ministerului Educaţiei şi Cercetării (MEC). Prezent zilele trecute la Arad, secretarul de stat în cadrul MEC, doamna Paloma Petres-cu, a dat în acest sens un acord de principiu autorităţilor locale. Domnia sa a anunţat oficial că Aradul a fost deja inclus pe lista judeţelor în care va fi construită o şcoală de arte şi meserii, întreaga sumă fiind prevăzută în bugetul ministerului. "Se vor construi trei şcoli pe regiune, una dintre ele urmînd să fie ridicată la Arad", a declarat Paloma Petrescu. La baza deciziei ministerului de a construi o şcoală de arte şi meserii la Arad a stat şi cererea autorităţilor locale, care au scos în evidenţă lipsa de forţă de muncă mediu-calificată din această parte a ţării.

De asemenea, construirea unui hotel sportiv în Arad este pe cale să devină realitate după ce secretarul de stat în Ministerul Educaţiei şi Cercetării a dat asigurări autorităţilor arădene că va sprijini acest proiect. Potrivit primarului Municipiului Arad, Gheorghe Falcă, se doreşte construirea unui hotel cu camere de două-trei persoane, cu dotări adecvate, necesare sportului de performanţă, cum ar fi sală de forţă, sală de recuperare şi saună. Domnia sa a subliniat: "Am constatat că majoritatea ieşirilor sportivilor români din ţară sînt prin punctele de trecere a frontierei din vecinătatea Aradului. În plus, pentru economie, cele mai multe grupuri de sportivi preferă să petreacă o noapte de cazare în această zonă, atît la plecare, cît şi la întoarcere".

Oficialii administraţiei locale i-au prezentat secretarului de stat Paloma Petrescu şi locaţia aleasă pentru ridicarea hotelului, care se află în apropierea Parcului Reconcilierii Româno-Maghiare, unde se are în vedere demolarea mai multor clădiri pentru a integra hotelul în noul ansamblu arhitectural al zonei. Primarul Aradului i-a prezentat doamnei Petrescu încă două locaţii pe care administraţia locală le poate pune la dispoziţie în vederea construirii unui campus şcolar, necesar oraşului din cauza numărului mare de clădiri care adăpostesc spaţii de învăţămînt, care urmează să fie revendicate. Astfel, noul campus şcolar a fost propus să fie ridicat la ieşirea din Arad spre Zădăreni, unde este în plină dezvoltare o zonă indus-trială, dar şi un cartier de locuinţe pentru tineri.

Totodată, şi situaţia dramatică prin care trece învăţămîntul arădean la nivelul oraşului Nădlac este pe cale să se rezolve, după ce Paloma Petrecu a dat asigurări că în oraş se va construi un campus şcolar care va fi dotat cu bibliotecă şi sală de lectură, la care vor avea acces şi cetăţenii. "Am pus la dispoziţie o suprafaţă de cinci hectare de teren pentru construcţia unui campus şcolar, suprafaţă unde este preconizată şi construirea unei săli de sport", a precizat primarul oraşului Nădlac, Vasile Ciceac. La Nădlac, nouă clădiri din 12 în care se desfăşoară procesul de învăţămînt au fost retrocedate cultelor evanghelic, luteran şi ortodox. Din bugetul Consiliului Local Nădlac au fost cheltuiţi, anual, 40.000 RON pentru plata chiriilor.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb