Ministerul Energiei şi E-Distribuţie Dobrogea au semnat un contract de finanţare nerambursabilă de 47,71 milioane de lei

T.B.
Companii / 3 august 2023

Ministerul Energiei şi E-Distribuţie Dobrogea au semnat un contract de finanţare nerambursabilă de 47,71 milioane de lei

Ministerul Energiei şi E-Distribuţie Dobrogea au semnat un contract de finanţare nerambursabilă prin Fondul pentru Modernizare, în valoare totală de 47.709.307,08 lei (TVA inclus), pentru dezvoltarea, modernizarea şi sistematizarea instalaţiilor electrice de medie tensiune aferente staţiei de transformare Năvodari 110/20kV, în vederea distribuţiei şi furnizării energiei electrice la nivelul de calitate în concordanţă cu standardul de performanţă, potrivit unui comunicat de presă transmis pentru bursa.ro.

Din valoarea totală a proiectului, valoarea maximă asigurată din Fondul pentru Modernizare este de 80% din cheltuielile eligibile, respectiv 31.499.799,63 lei (TVA inclus), în timp ce valoarea asigurată de către E-Distribuţie Dobrogea este de 16.209.507,45 lei (TVA inclus), potrivit sursei citate.

Proiectul vizează modernizări de reţele de medie tensiune, modernizare de posturi de transformare şi introducerea în sistemul de telecontrol a posturilor de transformare, în beneficiul locuitorilor din zona Năvodari. Valabilitatea contractului se încheie la expirarea perioadei de monitorizare a durabilităţii proiectului, adică cinci ani de la data punerii în funcţiune a investiţiei. Perioada de implementare estimată de către E-Distribuţie Dobrogea este de maximum 29 de luni, se mai arată în comunicat.

Sebastian Burduja, ministrul energiei: "În Dobrogea sunt concentrate unele dintre cele mai importante unităţi de producţie de energie verde, inclusiv Cernavodă. Dezvoltarea reţelei de distribuţie este vitală pentru sistemul energetic naţional. Susţinem în mod ferm modernizarea reţelelor de distribuţie. Această investiţie este o veste bună atât pentru marile companii, cât şi pentru consumatorii casnici, mă gândesc aici şi la cei care şi-au făcut unităţi de cazare în Năvodari".

Monica Hodor, director general al companiilor E-Distribuţie: "Tranziţia energetică în mijlocul căreia ne aflăm acum este posibilă doar prin intermediul investiţiilor, iar la baza acestora stau investiţiile în reţelele de transport şi distribuţie a energiei electrice. Sursele de finanţare nerambursabilă, aşa cum este şi Fondul pentru Modernizare, sunt una dintre pârghiile care vin atât în sprijinul companiilor, pentru implementarea planurilor lor de investiţii, cât mai ales în sprijinul cetăţenilor care vor beneficia de servicii mai bune şi sustenabile."

Conform comunicatului transmis, E-Distribuţie Dobrogea a atras, până în prezent, finanţări nerambursabile în valoare totală de 110.960.858,93 lei (TVA inclus), pentru investiţii prin prezentul proiect prin Fondul pentru Modernizare şi prin Programul Operaţional Infrastructură Mare 2014-2020, apelurile POIM/968/10/2/ şi POIM/970/10/2/ - Creşterea eficienţei energetice şi utilizarea surselor regenerabile de energie în vederea pregătirii unei redresări verzi, digitale şi reziliente a economiei. În total, până în prezent, cele trei societăţi E-Distribuţie au atras finanţări nerambursabile în valoare totală de 212.235.830,77 lei (TVA inclus).

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb