Ministerul Familiei: "Nu avem în patrimoniu centre de agrement şi tabere şcolare, ele fiind în administrarea Ministerului Sportului"

I.A.
Politică / 3 mai 2023

Ministerul Familiei: "Nu avem în patrimoniu centre de agrement şi tabere şcolare, ele fiind în administrarea Ministerului Sportului"

Ministerul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse a respins informaţiile false transmise în spaţiul public privind centrele de agrement şi proiecte de reabilitare ale acestora, potrivit news.ro.

În acest moment, Ministerul Familiei nu are în patrimoniu centre agrement şi tabere şcolare, ele aflându-se în continuare în administrarea Ministerului Sportului. În aceste condiţii, Ministerul Familiei nu poate realiza investiţii în imobile pe care nu le are în administrare.

În comunicatul de presă al Ministerului Familiei se arată: "Centrele de agrement fac parte din patrimoniul tineretului care urmează să treacă în administrarea Direcţiilor judeţene pentru Familie şi Tineret, având în vedere Hotărârea de Guvern prin care a fost înfiinţat MFTES. Preluarea nu s-a realizat, încă, din cauza faptului că nu au putut fi înfiinţate Direcţiile Judeţene pentru Familie şi Tineret, acestea fiind singurele entităţi care pot prelua în administrare imobile de la fostele Direcţii Judeţene pentru Sport şi Tineret. Direcţiile Judeţene pentru Familie şi Tineret sunt în curs de operaţionalizare ca urmare a completărilor aduse Hotărârii de Guvern de înfiinţare a MFTES, aceste modificări fiind imperios necesare pentru îndeplinirea condiţiilor legale, conform Codului Administrativ, pentru înfiinţarea unei direcţii".

Referitor la proiectele de reabilitare a unor astfel de centre de agrement, folosind fonduri nerambursabile, "implementarea acestora este condiţionată de existenţa în patrimoniul instituţiei a imobilelor vizate".

Sursa citată mai indică: "Fostul MTS a predat către MFTES documentaţia acestor proiecte, aflate într-un stadiu incipient".

MInisterul Familiei mai precizează că îşi doreşte descentralizarea în acest domeniu.

Sursa menţionată concluzionează: "Astfel, majoritatea centrelor de agrement vor fi predate, după preluare, către autorităţile locale (consilii judeţene sau primării) dispuse să investească, să reabiliteze şi să dezvolte aceste tabere în interesul tinerilor din România".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb