MINISTERUL SĂNĂTĂŢII: Nu există o legătură între îmbolnăvirea copiilor din Argeş cu E-coli şi vaccinări

Laura Boico
Politică / 26 mai 2016

Actualizare 10:12 Guvern: Corpul de control nu a identificat cauza îmbolnăvirilor la copii din Argeş

Corpul de control al prim-ministrului nu a identificat cauza îmbolnăvirilor copiilor transferaţi de la Spitalul de Pediatrie din Piteşti la Spitalul ''Marie Curie'', în cadrul acţiunii de documentare efectuate fiind însă descoperite neconformităţi în sistemul de sănătate, menţionează Guvernul.

"Corpul de Control al Primului-ministru nu a identificat cauza îmbolnăvirilor copiilor transferaţi de la Spitalul de Pediatrie Piteşti la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii Marie Curie. În cadrul acţiunii de documentare efectuate au fost identificate însă, neconformităţi în cadrul sistemului de sănătate, care au fost menţionate în nota întocmită la finalul acestei acţiuni. Nicăieri în cuprinsul notei nu este menţionată existenţa vreunei legături între neconformităţile identificate, privind aprovizionarea şi gestionarea stocurilor de vaccinuri şi afecţiunile copiilor de la Spitalul de Pediatrie Piteşti. O astfel de legătură ar fi de altfel imposibilă din punct de vedere medical iar orice speculaţie în acest sens este lipsită de fundament", potrivit unui comunicat remis redacţiei.

(L.B.)

-------------

Diagnosticul de sindrom hemolitic-uremic pus în cazul copiilor transferaţi cu afecţiuni grave de la Spitalul de Pediatrie din Piteşti la Spitalul "Marie Curie", nu are nicio legătură medicală cu vaccinarea, precizează Ministerul Sănătăţii.

Precizările MS vin după ce Corpul de control al premierului a constatat, în urma verificărilor efectuate în cazul copiilor diagnosticaţi cu SHU, că au existat vaccinuri neautorizate.

"În literatura medicală de specialitate, cazurile de sindrom hemolitic-uremic presupuse a fi corelate cu o vaccinare sunt extrem de rare. În ultimii 15 ani, numărul acestora nu depăşeşte 10 la nivel mondial. Chiar şi în aceste cazuri presupuse, manifestările au apărut într-un termen maxim de 14 zile de la vaccinare, nicidecum în termene de mai multe luni de la ultima vaccinare, cum este cazul copiilor din Argeş. În plus, prezenţa bacteriei E-coli enterohemoragice dovedită la copiii din Argeş presupune ingerarea de produse neconforme şi prezenţa în tubul digestiv. În concluzie, Ministerul Sănătăţii afirmă că nu poate fi făcută o legătură între îmbolnăvirea copiilor din Argeş cu E-coli enterohemoragic şi vaccinări", potrivit unui comunicat al MS.

Reprezentanţii MS consideră că, asocierea în spaţiul public a unor teme independente dintr-un raport de control, riscă să pună în pericol campanii de vaccinare necesare pentru evitarea reapariţiei unor fenomene epidemice în România.

La începutul acestui an, au fost înregistrate în România, cu precădere în judeţul Argeş, 24 de cazuri de afecţiuni digestive grave la copii. Dintre aceştia, 19 copii au dezvoltat sindrom hemolitic-uremic.

La 11 cazuri a fost confirmată prezenţa aceleiaşi tulpini de bacterie E-coli enterohemoragică de tip O26. Bacteria E-coli enterohemoragică este, din punct de vedere statistic, cea mai frecventă cauză a SHU, conform comunicatului.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb