Ministerul Turismului alocă 75% din buget pentru investiţiile în infrastructura turistică

V.M.
Ziarul BURSA #Companii #Turism / 17 februarie 2009

Peste 75% din bugetul general al Ministerului Turismului va fi orientat către proiectele de investiţii în infrastructura turistică, cuprinse în "Programul de dezvoltare a produselor turistice", potrivit unui comunicat al ministerului.

Valoarea totală a bugetului alocat turismului, în acest an, se ridică la suma de 397,3 milioane de lei, ceea ce reprezintă 0,06% din PIB.

Valoarea acestor proiecte constituie principala componentă a creşterii bugetului, spun oficialii mi­nisterului.

Exemple de astfel de proiecte sunt: amenajări de plaje, miniporturi, foişoare de observare turistică, dezvoltare zone de schi, amenajare de trasee de schi, construcţii de refugii de creastă, construcţia unui complex balnear, amenajarea unui parc balnear, construcţii de centre de informare, modernizări ale bazelor Salvamont, reabilitarea de trasee turistice montane, construcţii de telegondole.

Din bugetul ministerului au fost alocate 370 de milioane de lei pentru Programul Activităţi Economice, 52 de milioane de lei pentru târgurile de turism naţionale şi internaţionale, respectiv 15,4 milioane de lei pentru brandul turistic al ţării noastre.

Din valoarea totală a bugetului alocat Programului de Activităţi Economice, 302,5 milioane vor avea ca destinaţie administraţiile publice locale, primăriile şi consiliile judeţene, care vor folosi aceşti bani pentru finanţarea programelor turistice. Pentru programele cu finanţare europeană, contribuţia statului este de 25% din valoarea programului.

Pentru segmentul Acţiuni Economice Comerciale şi de Muncă, minis­terul a primit de la bugetul de stat 27,2 milioane de lei. Din această sumă, cheltuielile de personal însumează 13,6 milioane de lei, iar cele pentru bunuri şi servicii,11,1 milioane de lei.

Contribuţia la organizaţiile de specialitate internaţionale, precum Organizaţia Mondială a Turismului sau Comisia Europeană a Turismului, se ridică la suma de 700.000 de lei în acest an, în timp ce cheltuielile pentru noul sediu al ministerului, pentru maşinile de serviciu şi dotări însumează 1,8 milioane de lei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb