Miniştrii Cabinetului Orban îşi preiau mandatele

A.I.
Politică / 5 noiembrie 2019

Miniştrii Cabinetului Orban îşi preiau mandatele

Actualizare - Ioan Boloş, ministrul Fondurilor Europene: "Sper să putem trece cu succes primul test pe care îl avem până la sfârşitul anului, acela de a evita riscul de dezangajare de fonduri."

---

Actualizare - Ion Ştefan, ministrul Dezvoltării Regionale: "Dacă vorbim de probleme, bănuiesc că sunt multe şi foarte multe, eu ca ministru o să caut soluţii. Sper că pot face lucruri importante pentru România."

---

Actualizare - Violeta Alexandru, ministrul Muncii: "Voi fi atentă la organizarea ministerului. În cel mai scurt timp, vreau să ajung la un mod de organizare în ministere, astfel încât să se pună mai puţin accent pe şefi şi mai mult pe oamenii de la ghişeu, oamenii care calculează pensii etc."

---

Actualizare - Florin Cîţu, ministrul Finanţelor: "Deficitul trebuie ţinut sub control. O economie cu un deficit mic, e o economie care va face faţă unei eventuale crize. Teodorocici mi-a lasat un proiect de buget pentru mai multe ministere, dar acum, din fericire pentru România, o să avem 16 ministere"

---

Actualizare - Monica Anisie, ministrul Educaţiei: "Acest mandat îl dedic tinerilor. Elevii deja mi-au scris mii de mesaje, sunt înnebuniţi şi părinţii, voi vedea cum voi împărţi lucrurile"

---

Actualizare - Preşedintele Klaus Iohannis va participa la ceremoniile de preluare a mandatelor de ministru de către Bogdan Aurescu (MAE), Marcel Vela (MAI), Nicolae Ciucă (MApN) şi Cătălin Predoiu (MJ).

---

Miniştrii Cabinetului Orban vor fi instalaţi în funcţii, în prezenţa prim-ministrului Ludovic Orban sau a preşedintelui Klaus Iohannis, urmând ca după-amiază sau în această seară să aibă loc şi prima şedinţă de Guvern pentru adoptarea OUG privind organizarea Guvernului şi a ministerelor, ca urmare a modificării structurii Executivului, informează News.ro.

Noii miniştri îşi vor prelua funcţiile, iar la unele dintre ministere va fi prezent şi preşedintele Klaus Iohannis.

Preşedintele Iohannis este aşteptat la ministerele de Externe, Justiţiei, Afacerilor Interne şi Apărării.

Un prim act normativ care va fi adoptat în şedinţa de Guvern care ar urma să aibă loc marţi după-amiază sau marţi seară este OUG privind prganizarea Guvernului şi a ministerelor, pentru că noul Executiv are16 ministere, mai puţine decât ale Cabinetului Dăncilă, ca urmare a comasării unora dintre ele.

Deja pagina Guvernului a fost modificată fiind postată componenţa noului Cabinet.

Guvernul Orban a fost învestit luni în Parlament primind 240 de voturi, inclusiv de la PSD şi de la Pro România. Tot luni, miniştrii au depus jurământul de învestitură în faţa preşedintelui Klaus Iohannis.

Luni seară, Guvernul Orban a avut şi prima şedinţă informală, la care a fost prezent pentru scurt timp şi preşeditele Iohannis, pe care Ludovic Orban l-a invitat şi la următoarea şedinţă a Cabinetului, precum şi oricând va considera necesar.

În aceeaşi şedinţă, Orban a trasat câteva sarcini miniştrilor: pregătirea ordonanţei de urgenţă privind organizarea şi funcţionarea guvernului, care trebuie adoptată într-un termen cât mai scurt, un inventar de probleme stringente din fiecare minister, alte acte normative urgente.

"Domnule ministru al economiei şi domnule ministru al muncii, să nu uităm de minerii blocaţi în subteran, trebuie prelungită ordonanţa sau adoptată o ordonaţă care să aibă prevederi foarte clare, astfel încât să nu le mai punem în pericol sănătatea şi viaţa. De asemenea, sunt multe alte acte normative care trebuie pregătite şi adoptate", a spus Orban.

Opinia Cititorului ( 8 )

  1. Acest guvern nu este al romanilor acest guvern este al lui Dacian Ciolos .Planurile guvernului Orban sunt austeritatea si inchiderea spitalelor.In ce priveste mandatele ministrilor vor fi scurte iar dupa sarbatori vom avea un alt guvern.Ceea ce fac Klaus Iohannis si Ludovic Orban nu o sa le mearga.Cu un asemenea guvern nu o sa facem bine in Europa,avem de platit datoria externa la Comisia Europeana .

    bravo guvern

    hai la taieri 

    ...

    1. ...

      ...

      ...

    Succese cit mai dese ! Noul guvern fara fese ! Adica pun osul la munca de le ramine o dunga !

    De la palat au primit mandat/ Ca sa mearga la arat ? 

    Poate doar la furat.../ Ce altadat-au semanat ! 

    Deja urati mai, sa se aude-n munti si vai / La nou an, venit-am cu-n bou liberal  

    Mai tare ca cel fu / De se duse draculu' 

    De privirati pe sub fusta / Aia fu vita, nu lacusta 

    Minca tot din galantare / S-apoi si din buzunare. 

    Urlati mai / Duca-s-ar dreacului ! 

    Eu am votat Pnl si-l voi vota în continuare,dar î-l sfatuiesc pe dl Câtu si pe dl Orban sa mentina deficitul de 3% din pib pentru urmatorii 10-15 ani!!! Sä puneti accentul pe investitii care vor crea locuri de muncä,pt cä populatia tarii s-a decimat din cauza mafiei psd-iste!!!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb