Ministrul de interne, Petre Tobă, în comandamentul de iarnă: "Suntem pregătiţi"

Ioana Dogaru
Politică / 27 noiembrie 2015

Ministrul de interne, Petre Tobă, în comandamentul de iarnă: "Suntem pregătiţi"

Actualizare 12:04 Tobă: Peste 500 de angajaţi ai MAI au intervenit în ultimele 24 de ore în 46 de localităţi din ţară

Angajaţii din structurile MAI au intervenit în ultimele 24 de ore, din cauza vremii nefavorabile, în 46 de localităţi din 14 judeţe ale ţării, l-a informat vineri dimineaţă ministrul Afacerilor Interne, Petre Tobă, pe premierul Dacian Cioloş, la Comandamentul de iarnă de la sediul ministerului.

Ministrul Afacerilor de Interne a menţionat: "În ultimele 24 de ore, la nivel naţional, am înregistrat fenomene meteo deosebite şi au fost luate măsuri pe raza a 14 judeţe. Din punctul de vedere al MAI, am avut peste 500 de angajaţi cu 305 mijloace care au intervenit în ultimele 24 de ore. Am avut 46 de localităţi afectate, am intervenit în gestionarea situaţiilor, am avut 336 de anexe gospodăreşti inundate, grădini inundate - 167, subsoluri inundate - 10. Am restricţionat traficul pe trei drumuri naţionale şi pe patru drumuri judeţene", a menţionat Tobă.

El a adăugat că pentru perioada următoare sunt pregătiţi pentru a interveni în orice situaţie 40.000 de angajaţi - pompieri, jandarmi, poliţişti, poliţişti de frontieră.

Petre Tobă a spus: "Din punctul de vedere al MAI, pentru perioada următoare, am făcut o analiză şi suntem pregătiţi pentru a acţiona. Avem 40.000 de angajaţi - pompieri, jandarmi, poliţişti, Poliţia de Frontieră - cu 730 de mijloace, pregătiţi pentru a interveni pentru orice fel de situaţie. Vom acorda o atenţie deosebită activităţilor de prevenire, astfel încât să putem să informăm populaţia, să putem să informăm cetăţenii pentru a şti şi a lua măsurile din timp".

Ministrul de Interne a mai precizat că au fost identificate zonele de risc şi au fost concentrate efectivele astfel încât timpul de intervenţie să fie foarte scurt.

Ministrul Tobă a subliniat: "Vom lua măsuri de restricţionare a traficului rutier acolo unde starea drumurilor sau evenimentele meteo impun acest lucru. Vom lua măsura închiderii arterelor de circulaţie şi deja am aplicat, tocmai pentru a putea să intervenim cu utilajele de deszăpezire sau a putea să intervenim. Totodată, am luat măsuri cu privire la respectarea legislaţiei din punct de vedere al autovehiculelor cu anvelope de iarnă şi cu tot ceea ce înseamnă pregătirea pentru iarnă".

Acesta a mai spus că Poliţia Română a aplicat deja cinci sancţiuni contravenţionale pentru neechiparea corespunzătoare a autovehiculelor.

Tobă a susţinut: "Am cerut ca acest lucru să fie făcut cu mult mai multă fermitate, inclusiv de către administratorii drumurilor, de către societăţile comerciale care au obligaţii contractuale de deszăpezire".

Ministrul de Interne s-a referit şi la colaborarea cu autorităţile locale pentru identificarea şi ajutorarea persoanelor care necesită asistenţă medicală, dar şi pentru sprijinirea persoanelor fără adăpost.

Petre Tobă a afirmat:"Am cerut la nivelul autorităţilor locale sprijinul pentru a putea să identificăm toate persoanele care necesită asistenţă medicală, astfel încât să fim pregătiţi şi dacă este cazul să-i transportăm din timp către unităţile spitaliceşti. De asemenea, împreună cu autorităţile publice locale, vom lua măsuri pentru gestionarea corespunzătoare a persoanelor fără adăpost, a bătrânilor din localităţile izolate".

El a spus că împreună cu Institutul Naţional de Meteorologie va fi monitorizat tot ceea ce înseamnă evoluţia vremii şi va informa cetăţenii, menţionând că a luat legătura şi cu Ministerul Transporturilor pentru a pune la dispoziţie şenilatele şi autofrezele astfel încât, dacă vor fi situaţii deosebite, echipajele SMURD să intervină imediat.

(I.D.)

--------

Premierul Dacian Cioloş a participat la primul comandament de iarnă din mandatul său. Dacian Cioloş a avertizat ca ţara noastră "nu mai trebuie să fie prinsă nepregătită de vremea rea". În acest moment există cod galben de ninsori şi vreme rea în toată România.

Dacian Cioloş a declarat: "Prin prezenţa mea nu vreau să se înţeleagă că le ştiu pe toate. Guvernul va urmări cu mare atenţie cum se face treaba. În fiecare an sunt probleme. Să facem tot ce ne stă în putinţă în mod profesionist".

Premierul a adăugat: "Să încercăm să facem şi o analiză de risc pentru că realizăm ca în fiecare an apare acelaşi blocaj sistematic".

Ministrul de interne Petre Tobă a declarat că "deja s-au înregistrat fenomene meteo deosebite şi s-au luat măsuri în 16 judeţe", informează HotNews.

Petre Tobă a spus că la nivelul ministerului sau s-a făcut o analiză şi "suntem pregătiţi", subliniind că MAI are 40.000 de angajaţi în structurile sale, cu mijloacele de intervenţie, pregătiţi pentru situaţia ce urmează, relatează sursa citată.

"Vom acordă o atenţie deosebită activităţilor de prevenire", a spus Petre Tobă, precizând că analizat efectele fenomeleor meteo deosebite din ultimii trei ani.

Ministrul de interne a adăugat: "Am concentrat efectivele astfel încât timpii de intervenţie să fie foarte scurţi".

Acesta a precizat că "s-au pregătit variante ocolitoare de drumuri, s-au luat măsuri de identificare a persoanelor ce necesită îngrijire medicală pentru eventuală transportare spre spitale şi se vor lua măsuri şi pentru gestionarea persoanelor fără adăpost".

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, vineri dimineaţă, o atenţionare Cod Galben de ploi însemnate cantitativ, ninsori şi polei valabilă în 36 de judeţe şi municipiul Bucureşti de vineri după-amiază până sâmbătă la prânz.

Potrivit meteorologilor, în intervalul 27 noiembrie, ora 18,00 - 28 noiembrie, ora 12,00, în Oltenia, în cea mai mare parte a Munteniei şi a Dobrogei şi în sudul Moldovei vor fi precipitaţii mai ales sub formă de ploaie, iar cantităţile de apă vor depăşi 20...25 l/mp şi izolat 40...50 l/mp.

Precipitaţii mixte se vor semnala în Banat, precum şi în zona Carpaţilor Orientali, în vestul şi nordul Moldovei şi local în Transilvania, unde se va forma polei. În Munţii Banatului şi în Carpaţii Meridionali vor predomina ninsorile şi se va depune strat nou de zăpadă consistent.

În regiunile sudice şi sud-estice, dar şi pe crestele montane, vântul va avea intensificări temporare, cu rafale ce vor depăşi local 55...65 km/h.

Potrivit ANM, în după-amiaza zilei de 28 noiembrie şi în noaptea de 28/29 noiembrie precipitaţiile se vor semnala pe arii mai extinse în regiunile intracarpatice şi vor fi sub formă de ploaie, lapoviţă şi ninsoare.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb