Ministrul Economiei a vizitat Uzina Automecanică Moreni

F.A.
Companii #Apărare / 8 ianuarie 2014

Ministrul Economiei, Andrei Dominic Gerea, a vizitat, astăzi, Uzina Automecanică Moreni (UAM), filială a Romarm, în cadrul căreia reprezentanţii societăţii au expus situaţia cu privire la produsele realizate, proiectele companiei, stadiul achitării datoriilor şi demersurile de obţinere a finanţării, potrivit unui comunicat remis astăzi redacţiei.

Conducerea UAM a amintit angajamentele asumate de ţara noastră în cadrul NATO, subliniind necesitatea restructurării Romarm, pentru creşterea competitivităţii. Uzina Automecanică Moreni are, în prezent, 331 de angajaţi.

Ministrul Gerea i-a asigurat pe reprezentanţii UAM că este deschis la dialog cu toţi factorii implicaţi. Domnia sa a fost însoţit de secretarul de stat Bogdan Badea (coordonator al domeniului industrie de apărare şi resurse minerale), Marius Vintilă (şef OPSPI) şi Dan Tache (directorul general al Romarm).

Pe 12 decembrie 2013, Andrei Gerea şi Mircea Duşa (ministrul Apărării Naţionale), s-au întâlnit, la Ministerul Economiei, cu reprezentanţi ai sindicatelor din industria de apărare, pentru a discuta despre modernizare şi retehnologizare în domeniul apărării. Discuţiile au vizat investiţiile în retehnologizare şi modernizare la companiile din industria de apărare, aflate în portofoliul Ministerului Economiei, precum şi chestiuni legislative, de finanţare şi de valorificarea produselor din industria de apărare.

Reprezentanţii sindicatelor au pus problema valorificării produselor din industria de apărare de către Ministerul Apărării Naţionale (MApN), a perpetuării datoriilor societăţilor din domeniu, precum şi a restructurării la unităţile unde producţia militară se poate separa de cea civilă.

Reprezentanţii MApN au afirmat că vor continua achiziţionarea de produse şi servicii de mentenanţă, la standarde NATO, de la unităţile din industia de apărare, aflate în portofoliul Ministerului Economiei, menţionând fabricile de la Craiova, Moreni, Mija, Dragomireşti, Bacău, şi Braşov.

Bogdan Nicolae Badea, secretar de stat în Ministerul Economiei, a declarat că, în contextul reorganizării întreprinderii Romarm, ar trebui ca MApN să pună la dispoziţie necesităţile standard. Altminteri, în imposibilitatea redactării unor programe multianuale, investiţiile vor putea fi planificate şi orientate către unităţi care corespund cerinţelor actuale din acest domeniu.

În perspectiva privatizării în domeniul industriei de apărare, Ministrul Economiei, Andrei Dominic Gerea, a concluzionat, la finalul întâlnirii, că este important de clarificat problema proprietăţii şi acţionariatului, în vederea valorificării sau vânzării de active, astfel încât banii obţinuţi să se întoarcă tot la companiile din domeniu, care au nevoie de resurse financiare.

La discuţii, au mai luat parte Bogdan Hossu (liderul confederaţiei sindicale Cartel Alfa), generalul-maior Cătălin-Adrian Moraru (locţiitorul şefului Departamentului pentru armamente din cadrul MApN), reprezentanţi ai Ministerului Finanţelor Publice şi lideri sindicali ai filialelor Romarm.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb