MINISTRUL ECONOMIEI: "Avem companii în care s-au băgat zeci de milioane de lei din bani publici, banii contribuabililor"

J.P.
Politică / 12 august 2021

"Avem companii în care s-au băgat zeci de milioane de lei din bani publici, banii contribuabililor"

Ministrul Economiei, Claudiu Năsui, afirmă că există, în portofoliul ministerului pe care îl conduce, companii care reprezintă adevărate "găuri negre", care au înregistrat pierderi şi datorii şi care erau "căpuşate" de către "activul de partid". "Un lucru pe care nu-l vom face este: nu o să perpetuez toate găurile negre ale statului român. Noi avem companii în care s-au băgat zeci de milioane de lei din bani publici, banii contribuabililor", a declarat la Antena 3 ministrul Economiei, citează News.

"În principiu, portofoliul din Ministerul Economiei este cu companiile sărace, companiile cu probleme ale statului român. Companiile bogate sunt cele care au trecut la Ministerul Energiei sau la Secretariatul General al Guvernului. Noi nu avem foarte multe companii listabile pentru că nu poţi să listezi orice companie. (...) Ăsta este primul scop: să le viabilizăm, să vedem ce putem viabiliza. Dar un lucru pe care nu-l vom face este: nu o să perpetuez toate găurile negre ale statului român. Noi avem companii în care s-au băgat zeci de milioane de lei din bani publici, banii contribuabililor (...) din banii lor s-au tot acoperit găurile acestea, şi mecanismul care era? Că era unul foarte simplu: companiile acestea făceau pierderi, spuneau e o companie, nu e pe buget de stat. Problema este că pierderile acelea generau datorii, datorii în sensul de neplată la ANAF, mai ales la statul român. (...) Şi periodic venea tot Guvernul României şi spunea: gata, ştergem datoriile că va fi mai bine. Găurile negre nu mai trebuie tolerate, eu vreau să las acest minister curat", a declarat Claudiu Năsui, la Antena 3.

El a reclamat "fauna şi flora", "activul de partid" care primea salarii din companiile Ministerului Economiei.

"Listarea în sine, singură, nu este o soluţie. Dacă listezi doar 10% dintr-o companie şi 90% e de stat şi ea e căpuşată în continuare, ea în continuare are numiri eminamente politice - vedem toată fauna şi flora care exista prin Consiliile de Administraţie, activ de partid care nu făcea altceva decât să ridice salarii, sau faimoşii administratori speciali (...), o specie creată în 2002 care se numesc administratori speciali pentru privatizare şi al căror scop era să pregătească o companie pentru privatizare şi care au fost puşi în multiple companii şi care şi-au luat salarii foarte bănoase pentru a nu face absolut nimic, ani la rândul. (...) I-am eliberat din funcţii", a afirmat Claudiu Năsui.

El a adăugat că nu este "satisfăcut de niciuna dintre companiile din subordinea Ministerului, dar asta nu înseamnă că nu au un viitor unele dintre ele".

Conform lui Claudiu Năsui, există 70 de companii şi filiale ale acestora la care Ministerul Economiei este acţionar.

Opinia Cititorului ( 9 )

  1. NICI NU ARE IDEE , CE CUVINTE AURITE AI IES PE GURA !!! ASA ESTE !!! UITATI-VA LA TRANsel ectRICA SI LA CONPET , DAR MAI ALES LA CONPET : DE 4 - 5 ANI INCOACE , EXACT ASTA SE INTAMPLA !!! AU APARUT PARASUTISTII POLITICI , AU ELIMINAT CONDUCEREA VECHE SI COMPETENTA A COMPANIEI , SI PRIMA LOR GRIJE , ASTA A FOST SA-SI DUBLEZE PRACTIC , SALARIILE !!! PE URMA , LA FIECARE CATEVA LUNI DE ZILE , IARASI SI IARASI TOT ADAUGA BANI LA SALARII , INCET-INCET , BIROURILE S-AU UMPLUT DE ''''' NEAMURI '''''', CARE HABAR N-AU CE SA FACA , FIIND AFONI IN DOMENIU , DAR LA BANI E FOARTE BINE !!! COMPANIA MAI ESTE TINUTA , EFECTIV IN PICIOARE , DE ECHIPELE DE MUNCITORI CARE LUCREAZA LA INLOCUIREA CONDUCTELOR , S-AU LA REPARAREA LOR , SI DE PUTINII VETERANI RAMASI IN BIROURI , CARE TIN IN SPATE ADUNATURA DE CAPUSE , BUNA DE NIMIC !!! CONPET , E DOAR UN MIC EXEMPLU , TOATE COMPANIILE DE STAT SANT PLINE-OCHI , DE '''''' NEAMURI '''''' !!! CE E DE FACUT ??? IN PRIVINTA CONPET , VIITORUL NU E BUN , DELOC !!! SE VEDE IN BILANTURI , IN FIECARE TRIMESTRU , CA CHELTUIELILE CU '''''' PERSONALUL ''''''', SANT TOT MAI MARI , SI PROFITUL NET , TOT MAI MIC !!! CA ATARE , SI VIITOARELE DIVIDENDE , V-OR FI DIN CE IN CE MAI MICI !!! PANA NU V-A MAI DA DELOC !!! E O VACA BUNA DE MULS , PENTRU CEI VENITI , CUM AU VENIT !!!

    1. Ministrul cunoaste foarte bine situatia capusirii societatilor cu capital de stat.Prima grije a noi guvernari a fost aceea a inlocuirii falitilor PSD,cu faliti PNL,USR-PLUS,care,bineinteles, chiar daca nu aveau competentele necesare,erau oameni de incredere ,cum a declarat premierul in urma cu 2 zile.

      Tocmai ti-a spus omul ca vrea sa lase curatenie in urma lui si sa inchida gaurile negre. In plus ti-a spus si ca sunt capusate (PSD-ul nu a facut niciodata sa ceva).

      Ce vrei mai mult de atat?

      Savuroasa replica.

      De exemplu, vreau sa recupereze zecile de milioane de euro platite ca taxa de prost catre firma infractoarei de la S1 numita Egis. Acesti banditi francezi nu fac nimic si pentru asta au primit zeci de milioane de la bolsevicul drulau/ranga.

    micul securist, acest mr.bean de colonie...stie cineva de ce minister se ocupa?

    Deavolul stă în Mega detalii : la Ministerul Energiei pe care l - a cocoloșit și la măritat cu unul mai bogat . Ce - a ieșit ??? Prețuri care au sărit cu prăjina !!!

    Fără să ne spuneți exact CINE, UNDE, CÂT, declarația dvs e doar beletristică. Un econimist vine cu cifre și date exacte.

    În afară de asta, nu mai vrem să auzim ce VEȚI face. Puteți prezenta ce AȚI făcut? Aveți ce prezenta?  

    Din 4 în 4 toți , în primul pas au promis , dar în pasul doi 4 ani au trecut pe ,, hibernare " + capușre cât cuprinde

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb