MINISTRUL ECONOMIEI: Primăria trebuie să fie conştientă că s-ar putea ca, luni, instanţa să declare falimentul RADET

D.V.
Politică / 6 noiembrie 2019

Virgil Popescu

Virgil Popescu

Noul ministru al Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, Virgil Popescu a declarat: "Primăria Capitalei să fie conştientă că s-ar putea ca, luni, instanţa să declare falimentul RADET-ului. ELCEN este pregătit şi are stocuri suficiente să livreze energie termică pentru locuitorii Bucureştiului. Trebuie să fie pregătită şi Primăria Bucureşti pentru cazul în care RADET nu mai poate să funcţioneze (...). Doamna primar trebuie să se asigure că toată subvenţia dată bucureştenilor este şi plătită către ELCEN".

Recent, administratorul judiciar al ELCEN, Sierra Quadrant, a transmis că RADET a solicitat Primăriei Capitalei plata subvenţiei pentru doar 32% din energia termică livrată şi acuză RADET de "artificii contabile şi de raportare", menite să destabilizeze ELCEN.

"Vom sesiza instituţiile statului care au atribuţii în acest sens", au transmis reprezentanţii Sierra Quadrant.

Opinia Cititorului ( 5 )

  1. E grav ca nu la informat nimeni pe dl ministru ca RADET este in faliment de vreo 25 de ani, e adevarat nedeclarat.Am crezut ca macar in ceasul al 12-lea divergentele dintre partide vor disparea cel putin pentru a asigura populatiei din Bucuresti conditii decente de viata-incalzire si apa calda,dar m-am inselat.Spun asta pentru ca problema nu este RADET/ELCEN iarna 2019/2020 ,ci faptul ca Bucuresti este singura capitala europeana cu cogenerarea in insolventa/faliment.Domnilor din fostul ME si din actuala conducere a ELCEN ,va rog informati pe dl ministru cati bani sunt necesari pentru rezolvarea cogenerarii si cati ani dureaza,eventual si cate HG-uri au fost emise care nu s-au respectat.Poate asa va dispune masurile necesare.

    1. Eu iti propun sa realizezi un raport cu cine si cit a furat de RADET a intrat in faliment nedeclarat, dle Vanghelie

      Dar nu mai bine lasati radetul asta sa isi dea obstescul sfarsit? Este o ramasita comunista, o gaura neagra in bugetul orasului, pr care il consuma ca sa bage apa fiarta on pamant! Jumatate din bugetul Bucurestiului se duce pe pierderi de agent termic si pe o subventie aberanta, prin care si o batrana cu 500 lei pensie si un milionar primesc aceeasi subventie! Sper sa vedem odata un primar care va avea curajul sa stopeze cea mai mare aberatie posibila: radet.

      Asa este.Necazul mare e ca daca dispare acest RADET peste noapte apare altul identic, situatia nu se schimba cu nimic.Cogenerarea/termoficarea sa distrus de 30 de ani in fiecare an, pentru ca pe nici-un guvern nu l-a interesat sa creeze conditii decente de viata -incalzire si apa calda.

      Bucurati-va de craci,paranghelii,beculete maimutoi,panselute, biserici,catredale,spectacole cu solisti tarati,seriale tv grobiene,maturam frunze,mancam mici ,plantam pomi peste magistrale de apa,mergem sa vedem tancurile si caii etc.Concret asta doreste poporul si coroborat cu cei care conduc care nu-i duce capul(ce fata au)si nici nu-i intereseaza asa nu se face nimic,cand poporul strga ura se incazeste mai iau si o gura de tuica la targuri si gata mergem acasa si ne uitam la indieni,turci s-au tv program 1-2-3.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb