Ministrul Finanţelor a participat la reuniunea informală a miniştrilor de finanţe din UE

F. A.
Macroeconomie / 19 septembrie 2011

La Wroclaw, Polonia, a avut loc, în perioada 16 - 17 septembrie, reuniunea informală a miniştrilor de finanţe din Uniunea Europeană (UE). Ţara noastră a fost reprezentată de către Gheorghe Ialomiţianu, ministrul Finanţelor Publice.

În data de 16 septembrie, au fost discutate şi agreate la nivel de miniştri de finanţe ultimele aspecte rămase în discuţie în ceea ce priveşte pachetul guvernanţa economică a Uniunii Europene. Acest acord pe textul de compromis agreat cu Parlamentul European face posibilă adoptarea pachetului legislativ care cuprinde un număr de 6 propuneri: 5 regulamente şi o directivă. Propunerile vor fi agreate în mod formal în cadrul reuniunii Ecofin din 4 octombrie 2011. Ţara noastră a susţinut de la început acest pachet legislativ. Noile reguli vizează extinderea supravegherii politicilor fiscale la nivel UE, întărirea procedurii de deficit excesiv şi noi mecanisme de sancţionare a statelor care nu respectă regulile, identificarea situaţiilor de dezechilibre macroeconomice pe baza unui sistem de indicatori - tablou de bord.

În continuare au avut loc discuţii privind situaţia economică actuală la nivel UE şi global, precum şi situaţia datoriei publice la nivel UE. Statele membre ale UE au discutat aceste aspecte inclusiv cu David Lipton, director adjunct FMI şi cu Timothy Geither, trezorierul american. Au fost subliniate încetinirea creşterii economice la nivel european în contextul economic actual dificil şi al crizei datoriilor suverane, precum şi importanţa orientării cheltuielilor spre investiţii. Discuţii privind prognoza de creştere economică pentru România va fi discutată în cadrul misiunii comune a FMI şi Comisiei Europene care va avea loc în luna octombrie.

În data de 17 septembrie s-au discutat aspecte privind stabilitatea financiară la nivel UE, rezultatele testelor de stress în sectorul bancar, precum şi stadiul iniţiativelor legislative la nivel comunitar în domeniul sectorului financiar.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb