Ministrul francez al Apărării va efectua miercuri o vizită în Ucraina

V.G.
Internaţional / 26 decembrie 2022

Ministrul francez al Apărării va efectua miercuri o vizită în Ucraina

Ministrul francez al apărării, Sebastien Lecornu, se va deplasa în Ucraina miercuri pentru a exprima sprijinul continuu al Franţei, informează AFP, citând o sursă din Ministerul francez al Apărării, potrivit Agerpres.

"El va aduce în special un omagiu la Monumentul eroilor din Kiev celor căzuţi şi se va întâlni cu omologul său ucrainean, Oleksii Reznikov", a indicat aceeaşi sursă, fără a oferi mai multe detalii despre program din motive de securitate.

Aceasta va fi prima deplasare a ministrului francez al Apărării în Ucraina după lansarea ofensivei ruse în 24 februarie, a adăugat sursa citată.

Franţa, care organizase în 13 decembrie o conferinţă internaţională în sprijinul Ucrainei, îşi reafirmă disponibilitatea de a-şi aduce tot sprijinul umanitar şi militar Kievului.

Preşedintele francez, Emmanuel Macron indicase, în cursul acestei săptămâni, că Franţa a livrat recent lansatoare de rachete şi baterii de rachete Crotale Ucrainei.

El adăugase de asemenea că Parisul îşi va continua livrările de armament la începutul anului 2023, potrivit unui interviu acordat canalelor de televiziune TF1 şi LCI, difuzat marţea trecută.

Printre livrările avute în vedere figurează cele de noi tunuri Caesar. Emmanuel Macron nu a avansat nicio cifră, indicând doar că aceasta va depinde de discuţii în curs cu Danemarca.

De la începutul conflictului în februarie, Franţa a furnizat 18 tunuri Caesar de 155 mm, cu o rază de acţiune de până la 40 km, montate pe camioane, rachete antitanc şi antiaeriene, precum şi transportoare blindate (VAB).

Parisul intenţionează de asemenea să furnizeze Kievului de la şase la 12 tunuri Caesar suplimentare, luate de pe o comandă destinată Danemarcei.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. Se poate face afaceri cu armament,

    sa traiasca profitul sfant 

    1. alternati varianta cu profitul sfant si pe aia cu datul gratis?

      traiasca si trocul, rusii livreaza Iranului cateva zeci de avioane pentru cateva mii de drone si rachete, bineinteles in cazul lor e doar o expresie a altruismului  

    Este important ca ukraina sa se inarmeze si sa zdrobeasca armata barbarilor invadatori rusi . Sustinatorilor rusilor (votantii aur)le spun ca sfat sa se mute in rusia si sa aiba ciocul mic .

    1. "Sustinatorilor rusilor (votantii aur)".

      Adică AUR, singurul partid românesc care milita de la înființare pentru Unirea Basarabiei cu România, e susținătorul rușilor? Logica nu e punctul tău forte. Aaa, stai ... ești un propagandist penibil care comentezi aceleași lături la fiecare articol. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb